Vaha objasnio: ‘Ne mogu voditi ekipu u kojoj ću se morati konsultovati sa hodžom i popom!’

/

Vahid Halilhodžić neće biti selektor nogometne selekcije BiH, uprkos tome što će se danas nastaviti razgovori sa ovim bh. stručnjakom.


Lokacija je, ovaj put, tajna, kako se ne bi desilo da ponovo na večeru “upadnu” novinari, a Vaha će danas vjerovatno reći i definitivno NE delegaciji N/FSBiH, koju će činiti Elvedin Begić, Ivan Beus, Jasmin Baković, ali i Darko Ljubojević.

 

Halilhodžić je u već nekoliko navrata naveo da ima svoje razloge zbog čega ne želi preuzeti selekciju naše zemlje i to zbog činjenice kako ne može prihvatiti vođenje ekipe u kojoj će se, kako je on slikovito objasnio, morati konsultovati sa hodžom i popom, aludirajući na činjenicu da bi mu bh. savez nametnuo pomoćnike.

 

U iščekivanju zvanične odbijenice, u N/FSBiH se gomilaju aplikacije onih koji zaista žele naslijediti Safeta Sušića. Trenutno ih je oko 15-ak, a 1. decembra bi se moglo znati, koji će od njih ući u najuži izbor za selektora. Kako sada stvari stoje, jedan od njih će sigurno biti Milovan Rajevac, kojeg je kandidirao FSRS, a jako dobro kotiraju Amar Osim, Felix Magath iMehmed Baždarević.

 

Do izbora novog selektora, čije ime vjerovatno neće biti Vahid Halilhodžić, Savez će morati riješiti “spor” sa Safetom Suišićem, koji potražuje oko 500.000 KM od N/FSBiH.

 

“Savez predlaže da mi isplati 150.000 maraka, koliko mi ustvari faktički duguju do dana kada su me smijenili. Ponudio sam im prijedlog da me plaćaju do kraja tekuće sezone, tj. da mi daju platu zaključno sa junom naredne godine, što bi bilo obeštećenje jer su me smijenili. Drugu godinu ugovora im opraštam. To je kompromis”, Kaže Pape i dodaje:

 

“Dakle, ne tražim sve što me sljeduje. U slučaju da nađem angažman u roku od mjesec, dva rekao sam im jasno da bih im onda oprostio i ostatak plata do kraja ove sezone, to jeste N/FSBiH bi me momentalno mogao prestati plaćati”, kazao je Sušić, čija je mjesečna plata bila 50.000 KM.

 

To bi značilo da bi ga N/FS BiH na ime obeštećenja trebao isplatiti u iznosu 350.00 KM, plus 150.000 KM, koje mu, kako tvrde, duguju do dana smjene, ili u prevodu oko 500.000 KM.

Piše: Jasmin Ligata,


( Oslobođenje)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Čelnici KS BiH se zahvalili premijeru te predsjedavajućem i dopredsjedavajućem Skupštine ZDK za pokroviteljstvo priprema mladih košarkaša u Zenici

Generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Dževad Alihodžić, direktorica ženskih...

“Zmajevi” večeras protiv moćne Nizozemske

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras gostuje Nizozemskoj na...

Premijer Pivić i ministar Mušija ugostili mastera Edina Kajevića nakon prijema u Kuću slavnih takekwondoa

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za obrazovanje,...

Streljački klub Tešanj uspješan na 15. međunarodnom turniru Visoko 2024

Ljetna pauza za članove Streljačkog kluba Tešanj završena je...