Doktor saopštio od čega sve boluje zločinac Vojislav Šešelj

/

Ratni zločinac Vojislav Šešelj ozbiljno je bolestan, pa bi liječnici mogli idućih dana donijeti odluku o njegovu upućivanju na operaciju, najavili su u četvrtak srbijanski mediji.

Koordinator peteročlanog liječničkog tima Milorad Bojić najavio je u dnevnom listu “Politika” od četvrtka da se idućih dana očekuje odluka o daljnjim koracima u liječenju Šešelja, koji je iz haaškog zatvora pušten zbog raka debelog crijeva i metastaza na jetri. “Šešelj je ozbiljno bolestan, a priče da je zdrav i da mu nije ništa su gluposti”, izjavio je Bojić za “Politiku”, što je prenijela novinska agencija Tanjug. Po njegovim riječima, obavljene su laboratorijske analize, snimanja skenerom i kolonoskopija, a nakon što stignu rezultati biopsije liječnički konzilij odlučit će hoće li se odmah obaviti operacija jetre i kemoterapija, ili će se te dvije metode kombinirati. Bojić tvrdi da Šešelj ima problema s plućima i ugrađenim pacemakerom, a otkad se vratio u Beograd svaki dan ima temperaturu između 37,5 i 38 Celzijevih stepeni. Šešelju su utrostručene vrijednosti markera za tumor, ima dvije metastaze na jetri i pronađena su nova četiri polipa na debelom crijevu, od kojih je jedan karcinom. Da je Šešelj ostao u Haagu imao bi novi karcinom debelog crijeva koji bi metastazirao, kaže Bojić.


(avaz.ba)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Užas u Hrvatskoj: Petero ljudi ubijeno, pomahnitali muškarac je uhapšen

Kako javljaju hrvatski mediji, u Daruvaru je jutros pomahnitali...

Pogledajte kako se Zagrepčaninu za nekoliko sekundi zapalio električni romobil (VIDEO)

Na društvenim mrežama pojavio se snimak sa jednog parkinga,...

Emotivna objava Usame Zukorlića: Otkrio gdje je umrla njegova majka

Usame Zukorlić na svom zvaničnom Facebook profilu objavio je emotivnu...

Otvorena birališta u Hrvatskoj: 3,7 miliona osoba ima pravo glasa na izborima za novi saziv sabora

Danas se održavaju parlamentarni izbori za 11. saziv Hrvatskog...