Niži roming u regionu

/

Cijene usluga rominga u regionu biće jeftinije od kraja juna naredne godine, odlučeno je na stastanku regulatora u Beogradu.

 Regulatori su u Beogradu dogovorili da nove tarife važe od sredina ljeta, a ne od početka godine kako je ranije bilo najavljeno, pišu podgoričke “Dnevne novine”. Prema tom dogovoru, građani zemalja regiona će od kraja juna razgovore i slanje SMS poruka u romingu plaćati upola jeftinije, dok će cijena korišćenja interneta biti devet puta niža od aktuelne, prenosi dnevnik.

 

Odlazni pozivi u romingu će koštati 0,29 eura umjesto sadašnjih 0,62, dok će cijena dolaznih poziva biti smanjena sa 33 na osam centi. Slanje SMS poruka umjesto trenutnih 19 koštaće devet centi, dok će se cijene korišćenja interneta smanjiti sa za 89 odsto, navodi podgorički list. Vlade Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine (BiH) i Makedonije su krajem septembra u Budvi potpisale sporazum o smanjenju cijene rominga, po uzoru na EU. 

 

Države regiona su se sporazumom obavezale da maksimalne cijene rominga, telefoniranja, slanja poruka i prenosa podataka u mreži mobilne telefoniije u inostranstvu, budu na nivou cijena u zemljama EU. Građani EU od 1. jula ove godine plaćaju upola manju cijenu za usluge rominga nego što je to slučaj bio ranije i ta odluka o dozvoljenim roming tarifama je korak ka konačnom ukidanju te vrste usluge, a najkasnije do kraja 2015. godine. Sporazumu mogu pristupiti sve države regiona i Evropske unije.

(zenicablog)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Pogledajte kako se Zagrepčaninu za nekoliko sekundi zapalio električni romobil (VIDEO)

Na društvenim mrežama pojavio se snimak sa jednog parkinga,...

Emotivna objava Usame Zukorlića: Otkrio gdje je umrla njegova majka

Usame Zukorlić na svom zvaničnom Facebook profilu objavio je emotivnu...

Otvorena birališta u Hrvatskoj: 3,7 miliona osoba ima pravo glasa na izborima za novi saziv sabora

Danas se održavaju parlamentarni izbori za 11. saziv Hrvatskog...

Tijelo Danke Ilić još nije pronađeno, osumnjičeni skrivanjem onemogućavaju dugu zatvorsku kaznu?

Osumnjičeni je priznao da je navodno autom udario Danku,...