U vrhu SDA i dalje burno: Bakir Izetbegović nastoji osigurati većinu u Predsjedništvu stranke

/

Izbor mandatara za novi sastav Vijeća ministara BiH o čemu će danas raspravljati Kadrovska komisija i Predsjedništvo SDA otkrit će koliko se produbio jaz između struje Bakira Izetbegovića, zamjenika predsjednika SDA i onih koji su bili uz rahmetli Sulejmana Tihića, predsjednika SDA, piše bh. novinska agencija Patria.


– Od Tihićeve smrti intenzivno, a krenulo je to i prije kada se rahmetli predsjednik zbog bolesti povukao iz javnosti, Izetbegović i njegovi ljudi Denis Zvizdić, Aljoša Čampara i Asim Sarajlić nastoje po svaku cijenu osigurati svoju većinu i u Kadrovskoj komisiji i u Predsjedništvu. Sarajlić se nije smirio dok nije izlobirao preko Čampare da bude imenovan predsjednikom Kadrovske. Zato sada u komisiji Izetbegović ima pet od sedam ljudi. Međutim, u Predsjedništvu je situcija drugačija. Danas ćemo na temelju rasprave o mandataru za koje su se kandidirali Denis Zvizdić i Adil Osmanović vidjeti koja struja je jača –  pojašnjava naš sagovornik iz najužeg rukovodstva SDA. 

Sjednica Kadrovske komisije zakazana je za 13,30 sati, a u 15 sati zasjedat će Predsjedništvo SDA.

(patria)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Poznati nosioci lista političkih stranaka za lokalne izbore u Tešnju

Kako se približavaju rokovi za predaju lista tako i...

SNAGA NARODA Tešanj raste: Mladi Omer Unkić novo pojačanje stranke

SNAGA NARODA  Tešanj s ponosom objavljuje da je mladi...

ADIL HALILOVIĆ IMENOVAN U PREDSJEDNIŠTVO SNAGE NARODA BIH

Adil Halilović društveno-politički aktivista i odnedavno predsjednik OO SNAGA...

Promjene na čelu stranaka: Amil Buljubašić umjesto Idhama Kruške predsjednik OO Naša stranka Tešanj

Dosadašnji predsjednik OO NAŠA STRANKA Tešanj Idham Kruško je...