Nikšić: Lukačevo imenovanje je obavljeno po diktatu stranačko-obavještajnog podzemlja

Datum:

Povodom današnje odluke Nezavisnog odbora Parlamenta FBiH kojim je potvrđen izbor Dragana Lukača za direktora Federalne uprave policije u naredne četiri godine, premijer Federacije BiH Nermin Nikšić izdao je saopćenje za javnost, u kojem se kaže:

– Potez članova Nezavisnog odbora vrhunac je nezakonitosti koje njegovi članovi sprovode već nekoliko mjeseci. Ovo je dokaz kako se u FBiH pokušava održati sistem stranačke policije kojom upravljaju korumpirani pojedinci i tajkunsko-politički lobiji i čiji jedini zadatak treba biti obračun s političkim neistomišljenicima.

Vlada Federacije BiH će iskoristiti svoje zakonske mogućnosti i tražiti od nadležnih sudskih institucija da zaustave ovaj očiti pokušaj zloupotrebe i nasilja nad pravnom državom. Građani FBiH zaslužuju odgovornu i profesionalnu policiju koja će se baviti otkrivanjem i sprječavanjem kriminala i korupcije, a ne policiju koja će raditi po diktatu stranačko-obavještanog podzemlja.

Nažalost, jedno ovako bitno imenovanje, a što bez sumnje jest imenovanje čelnika Federalne uprave policije, ovim je, bez ikakve sumnje, dovedeno u pitanje.

Hipoteka svjesnog kršenja zakona i ignorisanja jasnih zaključaka Vlade FBiH, kao i Odbora za sigurnost Predstavničkog doma, do kraja je ogolila ponašanje Nezavisnog odbora, koji je očito konkurs raspisao samo s ciljem da imenuje već dogovorenog kandidata, bez obzira što to znači najgrublje kršenje zakona i sunovrat pravne države – kaže se u reagiranju premijera FBiH Nermina Nikšića.

Povezani postovi
Related

SDS poziva Tužilaštvo, MUP RS i SIPA-u da reaguju zbog izborne krađe

SDS pozvala je Tužilaštvo, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS i...

Prema trenutnim rezultatima CIK-a, nakon 55 posto prebrojanih glasova Krišto vodi ispred Komšića

Prema podacima koji su trenutno dostupni na stranici Centralne...

Nikšić proglasio pobjedu Bećirovića, čestitao i Komšiću

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić...

Na području općine Tešanj uočeno više nepravilnosti na biračkim mjestima

Kako nam javljaju građani općine Tešanj uveliko se pred...