Nikšić: Lukačevo imenovanje je obavljeno po diktatu stranačko-obavještajnog podzemlja

/

Povodom današnje odluke Nezavisnog odbora Parlamenta FBiH kojim je potvrđen izbor Dragana Lukača za direktora Federalne uprave policije u naredne četiri godine, premijer Federacije BiH Nermin Nikšić izdao je saopćenje za javnost, u kojem se kaže:

– Potez članova Nezavisnog odbora vrhunac je nezakonitosti koje njegovi članovi sprovode već nekoliko mjeseci. Ovo je dokaz kako se u FBiH pokušava održati sistem stranačke policije kojom upravljaju korumpirani pojedinci i tajkunsko-politički lobiji i čiji jedini zadatak treba biti obračun s političkim neistomišljenicima.

Vlada Federacije BiH će iskoristiti svoje zakonske mogućnosti i tražiti od nadležnih sudskih institucija da zaustave ovaj očiti pokušaj zloupotrebe i nasilja nad pravnom državom. Građani FBiH zaslužuju odgovornu i profesionalnu policiju koja će se baviti otkrivanjem i sprječavanjem kriminala i korupcije, a ne policiju koja će raditi po diktatu stranačko-obavještanog podzemlja.

Nažalost, jedno ovako bitno imenovanje, a što bez sumnje jest imenovanje čelnika Federalne uprave policije, ovim je, bez ikakve sumnje, dovedeno u pitanje.

Hipoteka svjesnog kršenja zakona i ignorisanja jasnih zaključaka Vlade FBiH, kao i Odbora za sigurnost Predstavničkog doma, do kraja je ogolila ponašanje Nezavisnog odbora, koji je očito konkurs raspisao samo s ciljem da imenuje već dogovorenog kandidata, bez obzira što to znači najgrublje kršenje zakona i sunovrat pravne države – kaže se u reagiranju premijera FBiH Nermina Nikšića.

Povezani postovi

Demant na saopštenje Naše stranke od 18.02.2024.

S obzirom na nedavno saopštenje Naše stranke objavljeno na...

Neke finansirale stranke, a neki sami sebe: Političari na društvene mreže potrošili stotine hiljada maraka

Društvene mreže su postale apsolutni hit među političarima, a...

Dogovor lidera kratko trajao, Izborni zakon prva žrtva

Nekoliko dana nakon što su lideri političkih partija koje...

NES ZDK – Spala stranka na tri slova?!

Raspad Kantonalne organizacije NES Zeničko-dobojskog kantona je počeo mjesec...