Nikšić: Lukačevo imenovanje je obavljeno po diktatu stranačko-obavještajnog podzemlja

/

Povodom današnje odluke Nezavisnog odbora Parlamenta FBiH kojim je potvrđen izbor Dragana Lukača za direktora Federalne uprave policije u naredne četiri godine, premijer Federacije BiH Nermin Nikšić izdao je saopćenje za javnost, u kojem se kaže:

– Potez članova Nezavisnog odbora vrhunac je nezakonitosti koje njegovi članovi sprovode već nekoliko mjeseci. Ovo je dokaz kako se u FBiH pokušava održati sistem stranačke policije kojom upravljaju korumpirani pojedinci i tajkunsko-politički lobiji i čiji jedini zadatak treba biti obračun s političkim neistomišljenicima.

Vlada Federacije BiH će iskoristiti svoje zakonske mogućnosti i tražiti od nadležnih sudskih institucija da zaustave ovaj očiti pokušaj zloupotrebe i nasilja nad pravnom državom. Građani FBiH zaslužuju odgovornu i profesionalnu policiju koja će se baviti otkrivanjem i sprječavanjem kriminala i korupcije, a ne policiju koja će raditi po diktatu stranačko-obavještanog podzemlja.

Nažalost, jedno ovako bitno imenovanje, a što bez sumnje jest imenovanje čelnika Federalne uprave policije, ovim je, bez ikakve sumnje, dovedeno u pitanje.

Hipoteka svjesnog kršenja zakona i ignorisanja jasnih zaključaka Vlade FBiH, kao i Odbora za sigurnost Predstavničkog doma, do kraja je ogolila ponašanje Nezavisnog odbora, koji je očito konkurs raspisao samo s ciljem da imenuje već dogovorenog kandidata, bez obzira što to znači najgrublje kršenje zakona i sunovrat pravne države – kaže se u reagiranju premijera FBiH Nermina Nikšića.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Muhamed Avdić bi trebao biti zajednički kandidat za načelnika Srebrenice SDP-a, NiP-a i Naprijed

Muhamed Avdić bi trebao biti zajednički kandidat za načelnika...

Demant Stranke za BiH ZDK

U našu redakciju je pristigao demant na tekst koji...

Omer Škaljo preuzeo Stranku za BiH u ZDK

Penzioner Omer Škaljo, aktuelni direktor Zavoda zdravstvenog kantona (ZZO)...

Mirela Buljubašić pristupila Našoj stranci Tešanj

Mirela Buljubašić, magistrica književnosti naroda BiH i b/h/s jezika,...