Saopštenje za javnost

/

Poslanički klub „SDA Sandžaka –  PDD“ pokrenuo je inicijativu za smjenu predsjednika Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Narodne skupštine Republike Srbije.


Inicijativa je podnijeta zbog nezakonitog i neustavnog rada predsjednika Odbora, zbog opstrukcije u rješavanju manjinskih pitanja, obmanjivanja Parlamenta i javnosti o odlukama Odbora, zbog zloupotrebe položaja na štetu manjina prilikom odbijanja amandmana, zbog kršenja vjerskih prava i sloboda manjina, drskog, arogantnog i provokativnog ponašanja i grubog vrijeđanja dostojanstva legitimnih predstavnika manjina.

U inicijativi za smjenu podnijetoj predsjednici Skupštine Maji Gojković poslanički klub „SDA Sandžaka-PDD“ upoznao je sa razlozima za smjenu predsjednika Odbora i postavio pitanje da li je ovakav diskriminatorski odnos prema manjinama lični stav predsjednika Odbora ili takvo njegovo ponašanje odražava volju vladajuće većine prema manjinama.

U skladu sa tim, poslanički klub „SDA Sandžaka-PDD“ traži da se za predsjednika Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova postavi predstavnik skupštinske većine iz reda srpskog naroda, čime će  skupštinska većina i državotvorne partije koje je čine u potpunosti preuzeti odgovornost za položaj i ostvarivanje prava nacionalnih manjina i efikasnije rješavanje manjinskog pitanja u Republici Srbiji.

U prilogu saopštenja se nalazi tekst zahtjeva manjinskog poslaničkog kluba“ SDA Sandžaka-PDD“ sa obrazloženjem.

(SDA Sandžak)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Ovo su nosioci listi za Gradsko vijeće Zavidovići

Nosilac liste za Gradsko vijeće Zavidovići ispred SDA će...

Javne ličnosti u BiH nakon što odsluže kaznu u zatvoru, MOGU SE VRATITI POLITIČKOM ŽIVOTU

Političari u BiH koji su osuđeni ili se nalaze...

NES ZENICA ODRŽAO IZBORNU SKUPŠTINU: Jasmin Šarić izabran za predsjednika

Prošle sedmice održana je Izborna skupština NES Zenica. Za...

Reagovanje Stranke za BiH i DF Tešanj

U našu redakciju je stigao demant na objavljeni tekst...