CIK danas potvrđuje rezultate za Dom naroda BiH

/

Centralna izborna komisija danas bi trebala potvrditi rezultate posrednih izbora za Dom naroda Parlamenta BiH iz FBiH i RS. Naime, jučer do 16 sati u CIK, kako je potvrđeno „Avazu”, nije stigla nijedna žalba na ranije utvrđene rezultate izbora za Državni parlament.

Riječ je o 15 delegata imenovanih za Državni dom naroda iz Federacije BiH, i to u Klub Bošnjaka: Fahrudina Radončića (SBB), Sifeta Podžića (DF), Safeta Softića (SDA), Seada Kadića (SDA) i Halida Genjca (SDA). Potvrda rezultata očekuje se i za pet delegata u Klub Hrvata, i to: Martina Raguža (HDZ 1990), Bariše Čolaka (HDZ BiH), Marija Karamatića (HDZ BiH), Zdenke Džambas (HDZ BiH) i Ljilje Zovko (HDZ BiH).

Iz CIK-a bi danas trebali potvrditi i ranije utvrđene rezultate posrednih izbora za Dom naroda Državnog parlamenta iz RS u koji su imenovani Ognjen Tadić (SDS), Darko Babalj (SDS), Sredoje Nović (SNSD), Nebojša Radmanović (SNSD) i Dragutin Rodić (DNS).

(Avaz)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Fuad Kasumović: Gradonačelnik koji je izgubio kompas dostojanstva

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović već dugi niz godina pokazuje...

Fotelja im najdraža: Nacionalnost mijenjali i za vrijeme skupštinskih pauza

Slučaj Dragane Čavke, koja se, iako je prethodno bila...

Reakcija na tekst Fuada Šišića SUMNjIV JE… DAKLE KRIV JE (tesanj.net): FUADE, TVOJE VRIJEME JE PROŠLO – NEMOJ GUBITI DOSTOJANSTVO!

Piše: Dugogodišnji član SDA (ime i prezime poznato Redakciji) Fuade, Pročitao...

Naprijed još uvijek nema kandidata za načelnika?

Naprijed nova politička stranka na ovim izborima u svojoj...