Uz pomoć ovih trikova pobijedite januarski umor

/

Januar je mjesec koji nam donosi najviše umora, a pored toga i vrijeme hladno, tamno i sivo, a vi želite da cijeli dan provedete u pidžami. Pobjedite to, naučite dokazane korake o sreći i sve će biti mnogo lakše. 


Nedostatak svjetlosti

Nedostatak sunčeve svjetlosti utiče na naš životni ritam koji reguliše naš unutrašnji sat. Kad on nije sinhronizovan, osjećamo se umorno, ne spavamo dobro i prejedamo se.
Kako biste našli riješenje, potrudite se da šetate više preko dana ili sjedite pored prozora.

Razmislite šta slušate

Zaboravite optimističnu muziku – naučnici tvrde da je slušanje tužnih pjesama najbolji način da se poveća naše raspoloženje. One pomoću izražavanja emocija regulišu loše raspoloženje i usamljenost, a pomoći će nam i da se osjećamo mirnije.

januar-umor-1

Napravite pauzu za čaj

Odmaknite se od radnog stola i skuhajte čaj. Naučnici tvrde da čajna pauza povećava vaše raspoloženje, kreativnost i pomaže vam u riješavanju problema. Naučnici su napravili eksperiment na 150 ljudi, gdje je jedna polovina na pauzi pila čaj, dok je druga pila običnu vodu. Oni koji su konzumirali čaj, imali su veću želju za uspjeh i testovima od onih koji su pili vodu.

Dubite na glavi

Dubiti na glavi omogućava vam da povećate nalet krvi do mozga, što doprinosi povećanju energije i poboljšanju koncentracije. Tako smanjujete i proizvodnju kortizola, što vam pomaže da se riješite depresije za duži period.

Vježbajte

Vježbe vam pomažu u povećanju raspoloženja. Ako niste ljubitelji teretane, pokušajte da hodate što više možete, idealno je 10.000 koraka dnevno.

januar-umor-2

Ustanite

Sjedenje je loše za vaš organizam! Istraživanja su pokazala da sjedenje satima povećavaju šanse za dijabetes, srčane bolesti, gojaznost i rani mortalitet, a da ne pominjemo bolove u leđima.

Jedite gorku čokoladu

Svi posegnu za čokoladom kada se osećaju neraspoloženo, ali gorka čokolada je ono što vam zapravo pomaže. Bez mlijeka, šećera i aditiva, gorka čokolada je najčistija forma kakaa koji je bogat antioksidantima, magnezijumom, gvožđem, cinkom, bakrom, vitaminom C i drugim zdravim sadržajem. Ona ima isti učinak kao i ljubav!

Dišite lagano!

Ono što vas može učiniti srećnijim, kreativnijim i manje zabrinutim, ali i ublažiti artritis, Alchajmerovu bolest i poboljšavanje sna je meditacija. Sjedenje u tišini i dugo, sporo disanje smanjuje stres i negativne misli.

januar-umor-3

Loše buđenje

Buđenje u mraku i bez alarma je samo po sebi teško. Za početak, nađite finije riješenje. Na svojim telefonima preuzmite aplikaciju ciklusa spavanja, što vam omogućava da spavate u umirujućim zvucima okeana. Stavite ga pod jastuk i on će pratiti vaš san i probuditi vas u njegovoj najslabijoj fazi, tako da ćete moći lakše da se razbudite, prenosi Kurir.

 





(Avaz)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Adi Šoše pripadnicama ljepšeg spola za Dan žena poklonio novu pjesmu

Adi Šoše, jedan od najtalentiranijih i najtraženijih pjevača nove...

Zeničanin Irdin Dinči ima novi hit: Svi hvale “Prašnjave ormare”

Zeničanin Irdin Krnjić, koji je na muzičkoj sceni poznat...

Šta voze bh. pjevači i glumci: Jedni nemaju ni vozačku, drugi imaju vozače, a treći rado sjednu na bicikl

Pjevači zbog čestih putovanja dosta vremena provode u automobilima....