Suljagić: U ponedjeljak sastanak Komšića, Nikšića i Izetbegovića

/

Član predsjedništva Demokratske fronte, Emir Suljagić sinoć je gostujući u Dnevniku TV1 potvrdio da će se u ponedjeljak održati sastanak čelnih ljudi stranaka u Federaciji BiH kako bi se našlo rješenje za blokade nastale u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Sastanku će prisustvovati predsjednici DF-a Željko Komšić, SDP-a Nermin Nikšić i zamjenik predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Konstituirajuća sjednica Doma naroda održana je 15. januara, ali na njoj nije bilo dogovora o izboru predsjednika i potpredsjednika FBiH, kao ni izbora potpredsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta FBiH iz srpskog naroda.

U ime hrvatskog naroda za predsjednika FBIH predložen je Marinko Čavara iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH, a iz bošnjačkog naroda za potpredsjednicu FBIH predložena je Melika Mahmutbegović iz Stranke demokratske akcije (SDA). No, bez kandidata i izbora i potpredsjednika FBiH i iz srpskog naroda nije moguće kompletirati izvršnu vlast u FBiH čiji čelnici  treba da postignu saglasnost i predlože mandatara za sastav buduće Vlade FBiH.

(Avaz)

Povezani postovi

SDA Tešanj sinoć održala prvu sjednicu Povjereništva

Sinoć je u prostorijama SDA održana 1. sjednica Povjereništva...

Na sinoćnjem skupu najavljeno formiranje odbora “Snaga naroda” Tešanj

Na sinoćnjem skupu je prisutvovao predsjednik stranke „Snaga naroda“...

Novo rukovodstvo SDA Tešanj odmah počelo sa radom

Nakon što je u ponedjeljak (26.02.)Predsjedništvo SDA BiH donijelo...

Stranka Šemsudina Mehmedovića izabrala potpredsjednike: Ovo su imena

Danas je održana prva konstituirajuća sjednica Glavnog Vijeća stranke...