Suljagić: U ponedjeljak sastanak Komšića, Nikšića i Izetbegovića

/

Član predsjedništva Demokratske fronte, Emir Suljagić sinoć je gostujući u Dnevniku TV1 potvrdio da će se u ponedjeljak održati sastanak čelnih ljudi stranaka u Federaciji BiH kako bi se našlo rješenje za blokade nastale u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Sastanku će prisustvovati predsjednici DF-a Željko Komšić, SDP-a Nermin Nikšić i zamjenik predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Konstituirajuća sjednica Doma naroda održana je 15. januara, ali na njoj nije bilo dogovora o izboru predsjednika i potpredsjednika FBiH, kao ni izbora potpredsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta FBiH iz srpskog naroda.

U ime hrvatskog naroda za predsjednika FBIH predložen je Marinko Čavara iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH, a iz bošnjačkog naroda za potpredsjednicu FBIH predložena je Melika Mahmutbegović iz Stranke demokratske akcije (SDA). No, bez kandidata i izbora i potpredsjednika FBiH i iz srpskog naroda nije moguće kompletirati izvršnu vlast u FBiH čiji čelnici  treba da postignu saglasnost i predlože mandatara za sastav buduće Vlade FBiH.

(Avaz)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Ovo su nosioci listi za Gradsko vijeće Zavidovići

Nosilac liste za Gradsko vijeće Zavidovići ispred SDA će...

Javne ličnosti u BiH nakon što odsluže kaznu u zatvoru, MOGU SE VRATITI POLITIČKOM ŽIVOTU

Političari u BiH koji su osuđeni ili se nalaze...

NES ZENICA ODRŽAO IZBORNU SKUPŠTINU: Jasmin Šarić izabran za predsjednika

Prošle sedmice održana je Izborna skupština NES Zenica. Za...

Reagovanje Stranke za BiH i DF Tešanj

U našu redakciju je stigao demant na objavljeni tekst...