Suljagić: U ponedjeljak sastanak Komšića, Nikšića i Izetbegovića

/

Član predsjedništva Demokratske fronte, Emir Suljagić sinoć je gostujući u Dnevniku TV1 potvrdio da će se u ponedjeljak održati sastanak čelnih ljudi stranaka u Federaciji BiH kako bi se našlo rješenje za blokade nastale u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Sastanku će prisustvovati predsjednici DF-a Željko Komšić, SDP-a Nermin Nikšić i zamjenik predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Konstituirajuća sjednica Doma naroda održana je 15. januara, ali na njoj nije bilo dogovora o izboru predsjednika i potpredsjednika FBiH, kao ni izbora potpredsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta FBiH iz srpskog naroda.

U ime hrvatskog naroda za predsjednika FBIH predložen je Marinko Čavara iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH, a iz bošnjačkog naroda za potpredsjednicu FBIH predložena je Melika Mahmutbegović iz Stranke demokratske akcije (SDA). No, bez kandidata i izbora i potpredsjednika FBiH i iz srpskog naroda nije moguće kompletirati izvršnu vlast u FBiH čiji čelnici  treba da postignu saglasnost i predlože mandatara za sastav buduće Vlade FBiH.

(Avaz)

spot_img

Povezani postovi

SDA ipak izgubila u Žepču od HDZ-a, presudili glasovi poštom

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH) objavila...

Poraz Mehmedovića u Tešnju!

Rezultati lokalnih izbora 2024. su pokazali da je SDA...

SDA ZDK: Odličan rezultat, osvojili smo devet od jedanaest načelničkih mjesta

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije Zeničko-dobojskog kantona izrazio je...

Poznat sastav budućih vijećnika za OV Tešanj – PRELIMINARNI REZULTATI

Nakon lokalnih izbora u Tešnju, preliminarni rezultati otkrili su...