Teška saobraćajna nesreća: Vatrogasci hidrauličnim kliještima sijekli vozilo da izvuku stradalog

Datum:

U nedjelju oko 2 sata na regionalnom putu Srebrenik-Gračanica, u Babunovićima kod Srebrenika dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a tri teško povrijeđene. 


Vozač Mercedesa M.M. (42) iz Srebrenika, krećući se u pravcu Gračanice, izgubio je kontrolu nad vozilom, sletio s kolvoza i u punoj brzini udario u betonsku dvorišnu ogradu s desne strane puta. Nakon što se odbio od zida i okrenuo više puta na cesti, Mercedes je udario i u putničko motorno vozilo Golf-2 za čijim upravljačem je bio K.S. (22) iz Sladne kod Srebrenika. 

Vozač Mercedesa i saputnici U.E.(41) i M.R. (42) odmah su prevezeni u hitnu službu Doma zdravlja Srebrenik, dok je suvozač U.A. (42) iz Srebrenika ostao zarobljen u smrskanom vozilu. Tek nakon što su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Srebrenik hidrauličnim kliještima isjekli dijelove lima, teško povrijeđeni suvozač je izvučen, a potom je sanitetskim vozilom prevezen u Hitnu službu Doma zdravlja. Zbog teških povreda, dežurni ljekar je konstatirao smrt. 

Vozač Mercedesa i dva saputnika prevezeni su na UKC Tuzla i zadržani su na liječenju. Pošto je uviđaj još u toku, u MUP-u Tuzlanskog kantona još ne mogu saopćiti podatke o poginulom i povrijeđenima. 
(Avaz)

Povezani postovi
Related

Tešanj: U Dobropolju izvršena teška krađa

Prema informacijama koje je objavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova ZDK,...

Tešanj U Kraševu ukradeno gorivo iz automobila

Kako je saopćeno iz MUP-a ZDK u toku noći...

Učenice na putu do škole napadnute nožem: Napadač se krio u zgradi

Na teritoriji pokrajine Baden-Virtenberg, u mjestu Ilerkirhberg jutros je jedan muškarac...

U Rosuljama općina Tešanj u saobraćajnoj nesreći poginuo pješak

U mjestu Rosulje na području Općine Tešanj juče u...