Teška saobraćajna nesreća: Vatrogasci hidrauličnim kliještima sijekli vozilo da izvuku stradalog

/

U nedjelju oko 2 sata na regionalnom putu Srebrenik-Gračanica, u Babunovićima kod Srebrenika dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a tri teško povrijeđene. 


Vozač Mercedesa M.M. (42) iz Srebrenika, krećući se u pravcu Gračanice, izgubio je kontrolu nad vozilom, sletio s kolvoza i u punoj brzini udario u betonsku dvorišnu ogradu s desne strane puta. Nakon što se odbio od zida i okrenuo više puta na cesti, Mercedes je udario i u putničko motorno vozilo Golf-2 za čijim upravljačem je bio K.S. (22) iz Sladne kod Srebrenika. 

Vozač Mercedesa i saputnici U.E.(41) i M.R. (42) odmah su prevezeni u hitnu službu Doma zdravlja Srebrenik, dok je suvozač U.A. (42) iz Srebrenika ostao zarobljen u smrskanom vozilu. Tek nakon što su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Srebrenik hidrauličnim kliještima isjekli dijelove lima, teško povrijeđeni suvozač je izvučen, a potom je sanitetskim vozilom prevezen u Hitnu službu Doma zdravlja. Zbog teških povreda, dežurni ljekar je konstatirao smrt. 

Vozač Mercedesa i dva saputnika prevezeni su na UKC Tuzla i zadržani su na liječenju. Pošto je uviđaj još u toku, u MUP-u Tuzlanskog kantona još ne mogu saopćiti podatke o poginulom i povrijeđenima. 
(Avaz)

Povezani postovi

Doboj: Od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nezgodi preminula dva lica

Na regionalnom putu R1–3103 Doboj - Modriča, u mjestu...

Nova tragedija u BiH: Ubila se žena skokom u bunar

Ženska osoba, Ž.B. (54) jučer je izvršila samoubistvo, potvrđeno...

Maglaj: U Bočinji ukradeno suho meso

u mjestu Donja Bočinja općina Maglaj, od strane nepoznate...

Maglaj: Jedna osoba uhapšena zbog nasilnog ponašanja

Prema informacijama iz MUP ZDK jučer u ulici Sulejmena...