Međunarodni bodovni turnir Tešanj 2015.

/

Novoosnovani plesni klub “Win” iz Tešnja, prvi put pod ovim imenom samostalno organizuje turnir u Aklrobatskom Rock and Roll-u. Prošle godine u februaru je prvi put organizovan turnir u Tešnju preko PK Flamenco koji je inicirao osnivanje novog kluba u Tešnju.

Turnir je uspješno organizovao seniorski takmičar Ernad Bedak, student iz Tešnja, koji studira na Fakultetu za sport u Tuzli.

Prošle godine u toku ljeta organizovana je i osnivačka Skupština novog kluba koja je donjela osnivačka akta za formalnu rekistraciju plesnog kluba “Win” Tešanj.

Obzirom na prve informacije kojima raspolažemo turnir će biti dobro pripremljen za promociju sporta 21. stoljeća (Acrobatic Rock and Roll).

Takmičenje će otvoriti načelnik opštine Tešanj, mr.sc. Suad Huskić, profesor, početak takmičenja je u 14h u nedelju 15.02.2015.

Očekuje se učešće takmičara iz Sarajeva, Tuzle, Gračanice, Doboja, Živinica, Šerića, Mramora, Dobrnje kao i takmičara iz nekoliko klubova susjedne Hrvatske.

Organizatoru želimo uspješnu organizaciju a takmičarima da što bolje prezentuju svoje sportsko plesno umiječe.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Hoće li Trojka sa strankom „Naprijed“ u Tešnju predstaviti zajedničkog kandidata za Načelnika?

Pripreme za lokalne izbore, zakazane za oktobar 2024. godine,...

U posljednja 24 sata Tešanj bogatiji za tri bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako su na...

JP RAD Tešanj: Podjela kompostera za selekciju komunalnog organskog otpada

Realizacija projekta besplatna dodjela 166 kompostera za selekciju komunalnog...

Zatečena 84 radnika na crno, kazne gotovo 350.000 KM

Poreski inspektori su u FBiH otkrili 84 neprijavljena radnika,...