Sedma godišnjica Stranke demokratske aktivnosti BiH

/

Stranka demokratske aktivnosti Bosne i Hercegovine danas navršava sedam godina rada i postojanja. Iza ove stranke je sedam  aktivnih godina rada na principima koji podrazumijevanju: pošten i marljiv rad, demokratičnost unutar stranačkih tijela, apsolutno zalaganje za pravednije društvo te ekonomski i privredni napredak Bosne i Hercegovine. 

-„Za samo sedam godina rada uspjeli smo stvoriti jedinstvenu političku stranku koja se po mnogo čemu razlikuje od ostalih u BiH. Mi nismo svoj rad fokusirali na sveprisutnost u medijima,  omasovljavanje ili ulazak u vlast po svaku cijenu, niti u velike reklame i sl. Od samog početka radimo na principu da su samo djela ono što svjedoči o nama i da jedino rad ostavlja stvarne rezultate. Takođe, mi smo jedina stranka koja je stvorena i stvara se iz samoga naroda i za razliku od ostalih, nismo ovu ideju radili od vrha, već od korijena. Stranka demokratske aktivnosti je na temeljima sa kojih zaista može u jednu sigurnu i perspektivnu budućnost“, kazao je predsjednik A SDA BiH mr. Nermin Ogrešević.

U toku proteklih sedam godina, A SDA je postala vodeća u općini Cazin, koja je upravo u tom periodu doživjela svoj najveći napredak u radu, a nakon posljednjih općih izbora je i druga politička stranka po jačini u Unsko- sanskom kantonu. Sa dva poslanika u Federalnom, jednom u državnom Parlamentu , po dva u Skupštini  Zeničko- dobojskog i  jednog u Skupštini Bosansko- podrinjskog kantona, A SDA potvrđuje svoj kontinuitet napretka.

-„Svim članovima A SDA upućujem najiskrenije čestitke u povodu sedme godišnjice naše stranke jer članovi, glasači i nosioci ove političke ideje uistinu zaslužuju čestitke za sve ono što je učinjeno u samo sedam godina rada. Vjerujem da ćemo, uz Božiju pomoć i naš nesebičan rad i zalaganje, zajedno dočekati još puno godišnjica i jubileja sa novim radnim uspjesima koji će donositi dobro našoj domovini i svim njenim građanima“, ističe predsjednik Ogrešević u svojoj čestitki.  

Izvor

Povezani postovi

Reagovalo udruženje: Usvojeni budžet FBiH je šamar poljoprivrednicima

Udruženje poljoprivrednika Federacije BiH oglasilo se nakon što je...

EU traži da BiH uvede vize Rusiji

Novi Savjet ministara BiH tek je stupio na dužnost,...

Temperatura i do minus 8, kakvo vrijeme nas očekuje za vikend

U BiH danas oblačno vrijeme većinom sa snijegom. Na...

Izvoz iz BiH u Hrvatsku porastao skoro 40 posto, izvezeno robe u vrijednosti preko milijardu eura

Iz Bosne i Hercegovine je tokom prošle godine najviše...