Vijeće građana u BiH poziva građane na mirne proteste 7. februara

Datum:

Vijeće građana u BiH poziva bh. građane da se 7. februara u pet do 12 sati, priključe podsjećanju na prošlogodišnje proteste, da građani Sarajeva to urade mirnom protestnom šetnjom od Higijenskog zavoda do Vječne vatre sa porukama i zahtjevima vlasti.

Vijeće poziva ljude, u svim gradovima BiH, da na isti način, mirnom protestnom šetnjom, iskažu vlastima nezadovoljstvo teškom ekonomsko- socijalnom situacijom u državi.

Vijeće u saopćenju za javnost navodi da se sva “korist od vlasti za vlast”, u prošloj godini ogleda u sanaciji štete koja je nanesena zgradama Općine centar i Arhivu BiH u zgradi Predsjedništva, da je potrošeno oko devet miliona KM, preko osam miliona za bijelu zgradu i preko 400.000 KM za Arhiv BiH. Dakako iz budžeta i bez raspisivanja javnog poziva za izvođače.

“Zahtjevi građana u poboljšanju socijalnog i ekonomskog stanja ostali su mrtvo slovo na papiru. Ni godinu poslije nemamo saznanja o tome ko je odgovoran za štete, ko je zapalio zgrade, Arhiv BiH, ko je odgovoran”, saopćeno je iz Vijeća građana u BiH.
(FENA)

Povezani postovi
Related

Tvrde da ih Federalna vlada ignorira: Od Fadilove sadake penzioneri ne mogu kupiti ni pola metra drva

Dok zima uveliko kuca na vrata, a većina građana...

U BiH sutra počinje predizborna šutnja

U BiH sutra počinje predizborna šutnja pred opće izbore koji...

Historijski izbori

U nedjelju se održavaju izbori. Kako god da završe,...

Opći izbori: 5.903 biračka mjesta, pravo glasa ima više od 3,3 miliona birača

Na ukupno 5.903 biračkih mjesta u Bosni i Hercegovini...