Mandatar Bego Gutić dobio prijedloge o novim ministrima u Vladi TK

/

Konsultacije za sastav nove vlade Tuzlanskog kantona ulaze u završnu fazu nakon što je mandatar Bego Gutić od stranaka koalicije SDA, DF, NS Radom za boljitak i BPS dobio prijedloge o novim ministrima u Vladi TK.

Podsjetimo, po pet ministarstava dobili su SDA i DF, a po jedno NS Radom za boljitak i BPS. Od predloženih kandidata samo je Edin Ajanović (NS Radom za boljitak) bio ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi TK, a sada je predložen za ministra trgovine, turizma i saobraćaja. Kandidati SDA su: Fahrudin Skopljak (boračka pitanja), Jakub Suljkanović (finansije), Srđan Mićanović (industrija, rudarstvo i energetika), Hasan Ferhatović (prostorno uređenje i zaštita okoliša) i Abdulah Zukić (poljoprivreda, vodoprivreda i šumarstvo). Kandidati DF-a su: Alen Gadžo (MUP), Jovan Stojanović (ministar pravosuđa i uprave), Admir Huskanović (rad, socijalna politika i povratak), Aldina Kesić (obrazovanje, nauka, kultura i sport) i Mirela Đaković (razvoj i poduzetništvo). Edin Ajanović (NS Radom za boljitak) je kandidat za ministra trgovine, turizma i saobraćaja, a Elvis Bektić (BPS) za ministra zdravstva.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Inspekcija privremeno zatvorila još jedan bazen

Gradski bazen Dobrinja je privremeno zatvoren i neće raditi...

Danas žrijebanje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću

U skladu sa Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine i...

Direktan sudar kombija i auta: Četiri osobe povrijeđene

U Kaknju se u ranim jutarnjim satima dogodila teška...

Pljuskovi širom zemlje će rashladiti BiH, evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

U Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i...