Godišnjica revolucije: Radnici novoj Vladi TK dali rok od tri mjeseca

Datum:

Protekla je godina dana od trodnevnih uličnih demonstracija u kojim je smijenjena Vlada TK i zapaljene zgrade Vlade TK i Općine Tuzle. Od tada do danas promijenile su se samo vremenske prilike. Sedmog februara prošle godine sijalo je sunce, a danas su snijeg i hladan vjetar ledili krv u žilama.

Ono zbog čega su nezadovoljni radnici i građani izašli na ulične demonstracije nije riješeno i teško da će biti riješeno u dogledno vrijeme.

“Okupili smo se danas kako bi obilježili 7. februar. Danas je mirno okupljanje, a ako za tri mjeseca Vlada TK ne bude riješila neke od naših problema poručujemo im kako naredno okupljanje neće biti mirno. Ostavljamo im tri mjeseca roka za rješavanje naših problema”, kaže Enes Tanović, potpredsjednik Sindikata solidarnosti.

Nekoliko stotina radnika građana nosilo je transparente i zastave, a njihovi zahtjevi su uglavnom identični.

“I ja sam jedan od vas. Sin RVI-a, koji je bez posla”, rekao je u svom obraćanju Elvis Kušljugić.Pročitano je i pismo Ismeta Kavgića RVI-a iz Lukavca, a Pejo Lamešić, legendarni konibar iz Hotela Tuzla koji je u međuvremenu ostao bez posla kaže:


“Ništa se nije promijenilo u ovih godinu dana. Nova Vlada TK mora raditi na rješavanju naših problema, jer je trenutno stanje neizdrživo”, kaže on.

Na improvizovanoj bini ispred ulaza u devastiranu zgradu SODASO, u kojoj je do 7. febuara 2014. godine djelovala Vlada TK, smjenjivali su se sindikalni predstavnici i radnici.

Okupljanje nezadovoljnih radnika i građana nadzire veliki broj službenika MUP-a TK, kako uniformisanih tako onih i u civilu. Predviđeno je da okupljanje potraje do 14 sati, a organizatori su najavili dolazak autobusa iz još nekih gradova TK.

Povezani postovi
Related

Javni dug BiH povećan za 623,05 miliona KM

Savjet ministara BiH usvojio Izvještaj o izvršenju Budžeta institucija...

Završene sve aktivnosti u Medini, sutra hadžije iz BiH kreću u Meku

Sve planirane aktivnosti u Medini su obavljene i večeras...

JOŠ 500 KM ZA NAŠE PARLAMENTARCE: Plate od 5000 KM, stanovi, vikendice, poslovni prostori, milionska štednja…

Više od tri decenije Denis Zvizdić dobija platu iz budžeta koja...

Faruk Hadžić: Koliko će rasti kamate

Ekonomski analitičar Faruk Hadžić prokomentirao je za „Avaz“ najave Evropske centralne...