Meksiko: U napuštenom krematorijumu pronađena tijela odraslih i djece

/

Policija u Meksiku pronašla je 60 tijela u napuštenom krematorijumu u blizini Akapulka nakon što su se građani žalili na nepodnošljiv miris.

Nakon što su stigle prve žalbe, u četvrtak je na lice mjesta došla i policija koja je pronašla tijela koja su očigledno bila predviđena za kremiranje. Naime, tijela su bila u potpunosti balzamirana.

Krematorijum je zatvoren već godinu dana zbog bankrota i dugova prema bankama, a tužitelji smatraju kako su tijela vjerovatno bila spremna za kremiranje, ali onda su napuštena zbog propalog poslovanja.

Užasne fotografije sa lica mjesta prikazuju tijela prekrivena prljavim platnom, a preko tijela je nanesena hemikalija koja je trebala prekriti neugodan miris.

Rodbina umrlih je, pretpostavlja se, zapravo prevarena tako što su im uručeni lažni ostaci odnosno pepeo u urnama. Policija je dala nalog da se sadržaj urni ispita.

“Vidio sam upaljenu peć i majčino tijelo pored nje. Ipak, nikada nisam vidio da li su je uopće kremirali ili ne”, rekao je jedan od svjedoka.

Krematorijum, u kojem su pronađena i tijela djece, nalazi se 200 kilometara od mjesta gdje su 43 studenta nestala u septembru prošle godine.

Povezani postovi

“Fatalna ujna” i nećak dobili 11 godina i 10 mjeseci za ubistvo njenog muža

Na Županijskom sudu u Splitu objavljena je presuda "fatalnoj...

Uznemirujući sadržaj / “Završit ću kao Nizama”. Supruga bivšeg reprezentativca Hrvatske podijelila snimak na kojem je tuče

Nasilje nad ženom, bivšom suprugom bivšeg hrvatskog rukometnog reprezentativca...

Trostruki ubica Alen R. izvršio samoubistvo u zatvoru: Među njegovim žrtvama i dijete

Alen R, trostruki ubica porijeklom iz Bosne i Hercegovine,...

Čak 90 odsto radnika jedne branše radi na crno

Velika većina kućnih pomoćnica i pomoćnika u Njemačkoj radi...