Meksiko: U napuštenom krematorijumu pronađena tijela odraslih i djece

/

Policija u Meksiku pronašla je 60 tijela u napuštenom krematorijumu u blizini Akapulka nakon što su se građani žalili na nepodnošljiv miris.

Nakon što su stigle prve žalbe, u četvrtak je na lice mjesta došla i policija koja je pronašla tijela koja su očigledno bila predviđena za kremiranje. Naime, tijela su bila u potpunosti balzamirana.

Krematorijum je zatvoren već godinu dana zbog bankrota i dugova prema bankama, a tužitelji smatraju kako su tijela vjerovatno bila spremna za kremiranje, ali onda su napuštena zbog propalog poslovanja.

Užasne fotografije sa lica mjesta prikazuju tijela prekrivena prljavim platnom, a preko tijela je nanesena hemikalija koja je trebala prekriti neugodan miris.

Rodbina umrlih je, pretpostavlja se, zapravo prevarena tako što su im uručeni lažni ostaci odnosno pepeo u urnama. Policija je dala nalog da se sadržaj urni ispita.

“Vidio sam upaljenu peć i majčino tijelo pored nje. Ipak, nikada nisam vidio da li su je uopće kremirali ili ne”, rekao je jedan od svjedoka.

Krematorijum, u kojem su pronađena i tijela djece, nalazi se 200 kilometara od mjesta gdje su 43 studenta nestala u septembru prošle godine.

Povezani postovi

Iran je u subotu napao Izrael s više od 300 dronova i projektila: 99 posto presretnuto, čeka se odgovor

Drugi dan sukoba Izraela i Irana sigurnosne službe iz...

Evo liste: Koje zemlje su najbogatije u Evropi

Objavljeni su podaci o bogatstvu stanovnika država Evropske unije Luksemburg...

Tijelo Danke Ilić još nije pronađeno, osumnjičeni skrivanjem onemogućavaju dugu zatvorsku kaznu?

Osumnjičeni je priznao da je navodno autom udario Danku,...

UN: Domaćinstva u svijetu dnevno bace milijardu obroka

Domaćinstva u svijetu su tokom 2022. godine bespotrebno dnevno...