Meksiko: U napuštenom krematorijumu pronađena tijela odraslih i djece

Datum:

Policija u Meksiku pronašla je 60 tijela u napuštenom krematorijumu u blizini Akapulka nakon što su se građani žalili na nepodnošljiv miris.

Nakon što su stigle prve žalbe, u četvrtak je na lice mjesta došla i policija koja je pronašla tijela koja su očigledno bila predviđena za kremiranje. Naime, tijela su bila u potpunosti balzamirana.

Krematorijum je zatvoren već godinu dana zbog bankrota i dugova prema bankama, a tužitelji smatraju kako su tijela vjerovatno bila spremna za kremiranje, ali onda su napuštena zbog propalog poslovanja.

Užasne fotografije sa lica mjesta prikazuju tijela prekrivena prljavim platnom, a preko tijela je nanesena hemikalija koja je trebala prekriti neugodan miris.

Rodbina umrlih je, pretpostavlja se, zapravo prevarena tako što su im uručeni lažni ostaci odnosno pepeo u urnama. Policija je dala nalog da se sadržaj urni ispita.

“Vidio sam upaljenu peć i majčino tijelo pored nje. Ipak, nikada nisam vidio da li su je uopće kremirali ili ne”, rekao je jedan od svjedoka.

Krematorijum, u kojem su pronađena i tijela djece, nalazi se 200 kilometara od mjesta gdje su 43 studenta nestala u septembru prošle godine.

Povezani postovi
Related

BMW-om divljao na autoputu: Vozio nevjerovatnih 252,8 kilometara na sat

Saobraćajna policija je na autoputu Miloš Veliki, kod Obrenovca u...

Rekordan broj djece koja su propustila vakcinu protiv ospica

Rekordno visok broj od gotovo 40 miliona djece širom...

Nestašica jaja u Velikoj Britaniji

Velika Britanija suočena je sa novim problemom u snabdijevanjem...

Jak zemljotres pogodio Tursku: Desetine povrijeđenih, jedna osoba u panici skočila sa balkona

Jak zemljotres pogodio je jutros rano Tursku, objavili su...