Meksiko: U napuštenom krematorijumu pronađena tijela odraslih i djece

Datum:

Policija u Meksiku pronašla je 60 tijela u napuštenom krematorijumu u blizini Akapulka nakon što su se građani žalili na nepodnošljiv miris.

Nakon što su stigle prve žalbe, u četvrtak je na lice mjesta došla i policija koja je pronašla tijela koja su očigledno bila predviđena za kremiranje. Naime, tijela su bila u potpunosti balzamirana.

Krematorijum je zatvoren već godinu dana zbog bankrota i dugova prema bankama, a tužitelji smatraju kako su tijela vjerovatno bila spremna za kremiranje, ali onda su napuštena zbog propalog poslovanja.

Užasne fotografije sa lica mjesta prikazuju tijela prekrivena prljavim platnom, a preko tijela je nanesena hemikalija koja je trebala prekriti neugodan miris.

Rodbina umrlih je, pretpostavlja se, zapravo prevarena tako što su im uručeni lažni ostaci odnosno pepeo u urnama. Policija je dala nalog da se sadržaj urni ispita.

“Vidio sam upaljenu peć i majčino tijelo pored nje. Ipak, nikada nisam vidio da li su je uopće kremirali ili ne”, rekao je jedan od svjedoka.

Krematorijum, u kojem su pronađena i tijela djece, nalazi se 200 kilometara od mjesta gdje su 43 studenta nestala u septembru prošle godine.

Povezani postovi
Related

Rusija ne može plaćati vanjski dug prvi put od Oktobarske revolucije 1917. godine

Prema posljednjim izvještajima, Rusija po prvi put od Oktobarske...

Godišnja zarada do 145 hiljada KM: Ovo je jedan od najtežih poslova na svijetu

Rad na naftnoj platformi nije uopšte lak posao, zahtijeva...

Ukida se naplata policijskih kazni u gotovini

Od 1. jula 2022. godine novčane kazne za prekršaje...

Vlasnik plantaže: Zbog neradnika mi je propalo 50 tona trešanja

Na plantažama Zlatana Kljakovića Gašpića propalo je više od...