Razišli se građani okupljeni ispred Predsjedništva BiH, protest završen

/

Na godišnjicu najvećih protesta u modernoj historiji BiH, u gradovima širom naše zemlje najavljena su neformalna okupljanja građana na kojima će se vlasti dati do znanja da problemi nisu riješeni.

Preko puta Predsjedništva BiH zatekli smo grupu nezadovoljnih građana koja je nosila transparente na kojima su istaknute parole “Brukaju BiH, intelekt postao roba”, “Intelekt na prodaju”, “Znate li gdje je BiH?”, “Hapsite lešinare Hidrogradnje”…

Također, u parku preko puta Predsjedništva BiH istaknuti su brojni transparenti, a jedan od prisutnih građana nam je kazao da su protesti donijeli rezultate jer je Evropska unija uvidjela da građani BiH imaju socijalnih problema. 

On ističe da je neophodna reforma obrazovanja, zdravstva i sudstva, te promjena Izbornog zakona. 

Građani jedni drugima dijele zastavice i pištaljke, a primjetan je veći broj policajaca ispred Predsjedništva BiH. 

“Mi smo se borili za ovu zemlju, a sada me samo mogu nahraniti ili presuditi mi, trećeg nema. Na birou je katastrofa, a kažu da nema potrebnih kadrova. Ima, eno ih čekaju na birou. Najveći je problem sudstvo, to je jezgro problema u ovoj državi. Da oni rade svoj posao, sve bi se očistilo”, kazao nam je jedan od prisutnih građana. 

Pola sata nakon početka demonstracija, jedan dio građana krenuo je u mirnu šetnju prema Vječnoj vatri, dok većina ostaje ispred Predsjedništva BiH. 

Nakon šetnje, građani su se ponovo vratili ispred zgrade Predsjedništva i nastavili mirni protest. Sve protiče bez većih problema i saobraćaj se odvija normalno. 

Nešto iz 13:00 sati, građani su se počeli razilaziti. Protest je završen oko 14:30 sati. 

Okupljeni građani tvrde da će ispred Predsjedništva ostati do ponoći. Okupljanja su počela u Tuzli, Mostaru, Zenici….

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Stručnjaci predali izvještaj: 37,4 posto analizirane hrane u BiH je sadržavalo ostatke pesticida

Vijeće ministara BiH usvojilo je Izvještaj Agencije za sigurnost...

U nedjelju muslimani obilježavaju Kurban-bajram: Poznato vrijeme Bajram namaza

U nedjelju je Kurban-bajram. Kako je navedeno u takvimu...

Stiže nam toplotni udar: Još danas svježije, a onda rast temperatura do 36 °C

Od sutra nam stiže stabilizacija, više sunčanog vremena i...

Islamski učenjaci pojasnili: Evo šta treba izbjegavati onaj ko je naumio zaklati kurban

Ko ne stigne zaklati kurban prvog dana bajrama može...