MRKONJA: ŠTO BOLJE SE SPREMITI ZA KVALIFIKACIJE

/

Mladi bh. rukometaši okupit će se u Tešnju, gdje će obaviti prvi dio priprema za kvalifikacije koje počinju u junu.

Kako je Feni izjavio selektor bh. juniora Jasmin Mrkonja, BiH će najvjerovatnije do kraja mjeseca saznati protivnike u kvalifikacijama, kao i koja zemlja će biti domaćin evropskog prvenstva naredne godine. Ovo je prvo u nizu okupljanja bh. juniora koji će pokušati da se što bolje spreme za kvalifikacije.

S obzirom na to da od prošle godine nije bilo okupljanja ekipe sastav reprezentacije je dosta izmijenjen.
– U zadnjih godinu dana smo izgubili sedam-osam igrača iz različitih razloga. Neki su napustili rukomet, drugi ne mogu trenirati zbog škole, dok su neki otišli u inozemstvo i odlučili da igraju za druge zemlje. S druge strane svjesno sam neke igrače izostavio jer želim dati priliku i drugim rukometašima – objasnio je Mrkonja i dodao da mu najveći problem predstavljaju pozicije golmana, desnog beka i pivota.
Istaknuo je da igrači veoma mladi napuštaju zemlju zbog teške finansijske situacije, zbog čega se sve više odučuju za druge reprezentacije.

Mrkonja je za pripreme u Tešnju pozvao: Mevludina Čehajića (RK Kakanj), Nebojšu Bojića (RK Derventa), Jasmina Husića (RK Borac), Eldara Mehića (RK Čelik), Davora Živanića (RK Derventa), Vladana Đurđevića (RK Derventa), Kristijana Jaraka (RK Izviđač), Mateja Hrstića (RK Izviđač), Edina Deronjića (Haderslev-Vojens), Nebojšu Raljića (RK Kotor- Varoš), Marija Pavlaka (RK Izviđač), Marka Karaulu (RK Jajce), Harisa Bašića (RK Krivaja), Miloša Nježića (RK Borac), Adnana Šivića (RK Siscia), Dušana Đurića (RK Borac), Eldara Bečaka (RK Bosna Visoko) i Radovana Uljarevića (RK Trebinje).

Nakon priprema u Tešnju, u sklopu kojih će odigrati prijateljske susrete s domaćim RK Bosna-TS i RK Teslić, reprezentacija BiH će od 15. do 18. marta nastaviti pripreme u Kaknju, dok će od 2. do 5. aprila učestvovati na jakom međunarodnom turniru u Bugojnu, gdje će igrati protiv selekcija iz bivše Jugoslavije, te Katara, Poljske i Slovačke.

FENA

Povezani postovi

Novi igrać NK TOŠK Hamza Gasal

NK TOŠK Tešanj saopćio je danas da je postignut...

Lana Pudar i Irfan Peljto: Drže BiH na sportskoj karti svijeta

Dok posljednje vrijeme naslovnice pune vijesti iz crne hronike...

Bravo, Sireno naša: Lana Pudar se plasirala u polufinale SP-a

Lana Pudar (18) plasirala se u polufinale utrke na...

Maglajlije s reprezentacijom Katara ponovo postali prvaci Azije u rukometu

Rukometna reprezentacija Katara sinoć je pobjedom u finalu protiv...