DOBOJ: Kredit za regionalnu deponiju otpada

Datum:

Grad Doboj će novoformiranom Javnom preduzeću “Regionalna deponija Doboj” izdati garanciju na 2,3 miliona maraka za kredit kojim će učestvovati u finansiranju projekta za upravljanje čvrstim otpadom.

Generalni finansijeri projekta na nivou BiH su Svetska banka preko kredita Međunarodne asocijacije za razvoj IDA u visini od 4,6 miliona evra i Međunarodne banke za obnovu i razvoj IBRD od 7,6 miliona evra. Sa grejs periodom od tri godine ukupno rok otplate kredita za IDA je 13 godina, a IBRD sa jednogodnišnjim grejs periodom otplata kredita je na jedanaest godina.

Da bi otpočela realizacija projekta “Drugi projekat za upravljanje čvrstim otpadom”, Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS naložilo je Javnom preduzeću iz Doboja da od Grada Doboj obezbedi garanciju za deo kredita.

Odluka o davanju kreditne garancije pripremljena je za sledeću sednicu SG Doboj, na kojoj će novoformiranom preduzeću biti dodeljen i poslovni prostor u vlasništvu grada uz formalnu minimalnu zakupninu od deset pfeninga po kvadratu.

U posebnoj odluci utvrđene su i cene odvoza otpada na deponiju “Karabegovac”, kojom će upravljati to Javno preduzeće. Tako će korisnike usluga 25 maraka po toni stajati odvoz komunalnog otpada, građevinskog deset i pet maraka, nameštaja i drugog krupnog otpada iz domaćinstava po četiri marke i iskopa zemlje dve marke.

Izvor

Povezani postovi
Related

U Maglaju ponovo pronađen veći zasad indijske konoplje

U nastavku planiranih aktivnosti na sprečavanju i suzbijanju zluopotrebe...

Kod H.S. iz Tešnja pronađena puška i municija: U registru ima preko 4000 KM neplaćenih kazni

Kako su to naveli iz MUP-a ZDK dana 29.09.2022.godine,...

Teslić izlazi na autoput?!

Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske razmatra tri moguća...

Nešto novo za mlade na području općine Tešanj i u Jelahu

U toku je upis novih članova u plesnu školu...