DOBOJ: Kredit za regionalnu deponiju otpada

/

Grad Doboj će novoformiranom Javnom preduzeću “Regionalna deponija Doboj” izdati garanciju na 2,3 miliona maraka za kredit kojim će učestvovati u finansiranju projekta za upravljanje čvrstim otpadom.

Generalni finansijeri projekta na nivou BiH su Svetska banka preko kredita Međunarodne asocijacije za razvoj IDA u visini od 4,6 miliona evra i Međunarodne banke za obnovu i razvoj IBRD od 7,6 miliona evra. Sa grejs periodom od tri godine ukupno rok otplate kredita za IDA je 13 godina, a IBRD sa jednogodnišnjim grejs periodom otplata kredita je na jedanaest godina.

Da bi otpočela realizacija projekta “Drugi projekat za upravljanje čvrstim otpadom”, Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS naložilo je Javnom preduzeću iz Doboja da od Grada Doboj obezbedi garanciju za deo kredita.

Odluka o davanju kreditne garancije pripremljena je za sledeću sednicu SG Doboj, na kojoj će novoformiranom preduzeću biti dodeljen i poslovni prostor u vlasništvu grada uz formalnu minimalnu zakupninu od deset pfeninga po kvadratu.

U posebnoj odluci utvrđene su i cene odvoza otpada na deponiju “Karabegovac”, kojom će upravljati to Javno preduzeće. Tako će korisnike usluga 25 maraka po toni stajati odvoz komunalnog otpada, građevinskog deset i pet maraka, nameštaja i drugog krupnog otpada iz domaćinstava po četiri marke i iskopa zemlje dve marke.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Nejla Tukić – učenica generacije 2023/24 u OŠ ” Mustafa Mulić” Šije

Nejla Tukić je rođena 28.09.2009. godine u Tešnju. Kroz...

Nove knjige Huseina Galijaševića – prilog tešanjskoj historiji

Iz štampe su izašle dvije knjige Huseina Galijaševića, „Domovnice...

Učenik generacije u OŠ “1.mart” Jelah za školsku 2023/2024.godinu – Haris Hatkić

Kako je objavljeno na službenim stranicama osnovne škole "1.mart"...

Dr. Omer Bedak za ZOS radio: Zdravstvo je uvijek aktuelna tema

Gost ZOS radija bio je mr. sc. med. Omera...