Sutkinju Suda BiH se tereti za primanje mita u slučajevima protiv Brkića i Šabića

/

Po nalogu tužitelja Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, SIPA je jutros uhapsila sutkinju Suda BiH Azru Miletić. Osim nje, uhapšeni su i Ramo Brkić te Senad Šabić.
Miletić se tereti da je uzela mito od Brkića i Šabića protiv kojih se vodi postupak u Sudu BiH.
Sutkinja Suda BiH je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičena je za kaznena djela primanje dara ili drugih oblika koristi i kršenje zakona, dok su Brkić i Šabić osumnjičeni za davanje dara ili drugih oblika koristi.
Osumnjičeni će tokom dana biti predati postupajućem tužitelju koji će ih ispitati u svojstvu osumnjičenih te donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane.
Ramo Brkić, bivši komesar MUP-a Unsko-sanskog Kantona, u Sudu BiH osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od 11 godina za organizirani kriminal, organiziranje uzgoja te međunarodnu prodaju skanka, kao i za zloupotrebu službenog položaja.
Senad Šabić, koji je također član Brkićeve grupe, osuđen je na 10 godina zatvora za organizirani kriminal te promet narkoticima. Satko Kekić osuđen je na pet godina zatvora.
Prvostepenom presudom Sud BiH je optuženom Rami Brkiću izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 11 godina, optuženom Senadu Šabiću kaznu zatvora u trajanju 10 godina, a optuženom Satku Kekiću kaznu zatvora u trajanju od pet godina. 
U novembru 2014. godine Sud BiH je djelimično ukinuo presudu u predmetu Ramo Brkić i drugi.
Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Dok prijete secesijom, privreda propada: 300 radnika u RS ostalo bez posla

Industrija tekstila, kože i obuće u Republici Srpskoj u...

U BiH svako drugo dijete nije primilo vakcine protiv najtežih zaraznih bolesti

Stopa vakcinisane djece u BiH posljednjih godina je smanjena,...

“Zeleno svjetlo” za neradnu nedjelju u FBiH, nova pravila i za trajanje radnog vremena

Federalni ministar trgovine Amir Hasičević je nakon usvajanja novog...

Uvodi se strožija kontrola cijena u FBiH, najveća moguća kazna će biti 30.000 KM

Izmjene su predložene jer je Zakon o kontroli cijena...