UPRAVNI ODBOR UDRUŽENJA PENZIONERA GRADA DOBOJ: Energično protiv poskupljenja struje

/

Na najavu Branislave Milekić, generalnog direktora Elektroprivrede RS, da bi uskoro moglo doći do poskupljenja električne energije, Upravni odbor Udruženja penzionera grada Dovoj je energično reagovao. U kratkom zaključku sa sjednice, između ostalog, je naglašeno:

– Penzioneri grada Doboj , čiji broj je preko 10600, smatraju da bi poskupljenje električne energije još više ugrozilo i onako težak položaj najstarije populacije u Republici Srpskoj. Obrazloženje da je do smanjenja u proizvodnji električne energije u prošloj godini došlo zbog poplava nije dovoljan razlog za ovakvu najavu direktorke Milekićeve, jer su poplave u velikoj mjeri zahvatile i područje dobojske regije, a što su penzioneri posebno osjetili. U cilju sprečavanja donošenja odluke o poskupljenju električne energije Udruženje penzionera grada Doboj pismenim putem će uputiti zaključak Upravnog odbora Ministarstvu za rudarstvo i energetiku u Vladi RS, Regulatornoj komisiji za energetiku, kao i Republičkom udruženju penzionera RS.

Upravni odbor je na redovnoj sjednici razmtrao i usvojio izvještaj o realizaciji Plana rada i finansijskog plana u prošloj godini kao i planovima za ovu godinu, te izvještaj o kontroli materijalno-finansijskog poslovanja, kao i druga pitanja iz nadležnosti ovog organa.

Izvor

Povezani postovi

Bosna i Hercegovina dobila status pridruženog člana u Vijeću advokatskih komora Evrope

Bosna i Hercegovina dobila status pridruženog člana u Vijeću...

U tuzlanskim srednjim školama se uvodi program prevencije kockanja

Ovisnost o igrama na sreću ozbiljan je društveno-socijalni problem...

Potrošnja u RS za vrijeme “Crnog petka” pala za 33 posto u odnosu na prošlu godinu

Sudeći po gužvama u tržnim centrima proteklog vikenda, kada...

U FBiH će biti snižene i fiksirane cijene za 40 proizvoda

U prostorijama ASA Group, a na inicijativu Udruženja poslodavaca...