UPRAVNI ODBOR UDRUŽENJA PENZIONERA GRADA DOBOJ: Energično protiv poskupljenja struje

Datum:

Na najavu Branislave Milekić, generalnog direktora Elektroprivrede RS, da bi uskoro moglo doći do poskupljenja električne energije, Upravni odbor Udruženja penzionera grada Dovoj je energično reagovao. U kratkom zaključku sa sjednice, između ostalog, je naglašeno:

– Penzioneri grada Doboj , čiji broj je preko 10600, smatraju da bi poskupljenje električne energije još više ugrozilo i onako težak položaj najstarije populacije u Republici Srpskoj. Obrazloženje da je do smanjenja u proizvodnji električne energije u prošloj godini došlo zbog poplava nije dovoljan razlog za ovakvu najavu direktorke Milekićeve, jer su poplave u velikoj mjeri zahvatile i područje dobojske regije, a što su penzioneri posebno osjetili. U cilju sprečavanja donošenja odluke o poskupljenju električne energije Udruženje penzionera grada Doboj pismenim putem će uputiti zaključak Upravnog odbora Ministarstvu za rudarstvo i energetiku u Vladi RS, Regulatornoj komisiji za energetiku, kao i Republičkom udruženju penzionera RS.

Upravni odbor je na redovnoj sjednici razmtrao i usvojio izvještaj o realizaciji Plana rada i finansijskog plana u prošloj godini kao i planovima za ovu godinu, te izvještaj o kontroli materijalno-finansijskog poslovanja, kao i druga pitanja iz nadležnosti ovog organa.

Izvor

Povezani postovi
Related

Gdje je usmjeravan novac od igara na sreću: Za socijalne kategorije i djecu 25,5 miliona KM

Za 10 programa koji se finansiraju iz dijela prihoda...

Novalić: Omogućili smo vam da bez pasoša dođete u Neum

Svečanom otvorenju magistralne ceste Neum - Stolac prisustvovao je...

Komisija Doma naroda ponovo glasala za povećanje plaća parlamentarcima

Nakon što su delegati u Domu naroda prihvatili principe...

Sutra kreće voz iz Sarajeva do Ploča, iz Željeznica FBiH poslali obavijest putnicima

Nakon gotovo deset godina sutra će iz Sarajeva do...