UPRAVNI ODBOR UDRUŽENJA PENZIONERA GRADA DOBOJ: Energično protiv poskupljenja struje

/

Na najavu Branislave Milekić, generalnog direktora Elektroprivrede RS, da bi uskoro moglo doći do poskupljenja električne energije, Upravni odbor Udruženja penzionera grada Dovoj je energično reagovao. U kratkom zaključku sa sjednice, između ostalog, je naglašeno:

– Penzioneri grada Doboj , čiji broj je preko 10600, smatraju da bi poskupljenje električne energije još više ugrozilo i onako težak položaj najstarije populacije u Republici Srpskoj. Obrazloženje da je do smanjenja u proizvodnji električne energije u prošloj godini došlo zbog poplava nije dovoljan razlog za ovakvu najavu direktorke Milekićeve, jer su poplave u velikoj mjeri zahvatile i područje dobojske regije, a što su penzioneri posebno osjetili. U cilju sprečavanja donošenja odluke o poskupljenju električne energije Udruženje penzionera grada Doboj pismenim putem će uputiti zaključak Upravnog odbora Ministarstvu za rudarstvo i energetiku u Vladi RS, Regulatornoj komisiji za energetiku, kao i Republičkom udruženju penzionera RS.

Upravni odbor je na redovnoj sjednici razmtrao i usvojio izvještaj o realizaciji Plana rada i finansijskog plana u prošloj godini kao i planovima za ovu godinu, te izvještaj o kontroli materijalno-finansijskog poslovanja, kao i druga pitanja iz nadležnosti ovog organa.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Sporni tenderi koje su dobili Kinezi: Prijavljen direktor EPBiH i još nekoliko osoba

Kineska kompanija Dongfang Electric International Corporation u proteklom periodu...

Održana prva radionica u okviru projekta DANOVA NEXT

DANOVA NEXT predstavlja nastavak projekta DANOVA, koji je uspješno...

Večeras se vraća prva grupa hadžija u Bosnu i Hercegovinu

Prva grupa hadžija i hadžinica u utorak navečer, 25....

Norwegian Air Sweden ponovo uspostavio avioliniju za Oslo

Kako je i najavljeno, u petak je aviokompanija Norwegian...