Dan CZ sa učenicima osnovne škole Meša Selimović Zenica

Datum:

Povodom obilježavanja “1.mart dana Civilne zaštite-Federacije Bosne i Hercegovine”, Kantonalna uprava civilne zaštite Zeničko-dobojskog Kantona, organizovala je druženje sa učenicima i nastavnicima Osnovne škole “Meša Selimović” u Zenici. Ovom prilikom učenici ove škole upoznati su sa ulogom organa i službi Civilne zaštite u zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara za slučaj prirodnih i drugih nesreća.
 
U krugu škole izložena je oprema i sredstva spasilačkih službi Kantonalne uprave civilne zaštite, gdje su učenici mogli sa istim da se upoznaju i da uz nadzor pripadnika civilne zaštite iste koriste. Ova prilika također je iskorištena da putem djece se upoznaju i roditelji o mjestu i ulozi građana u sistemu zaštite i spašavanja, prvenstveno zbog toga što  ovogodišnje obilježavanje dana civilne zaštite u svijetu se obilježava pod motom “Civilna zaštita, smanjenje katastrofa i održivi razvoj”.
 
U Kantonalnoj upravi civilne zaštite Zeničko-dobojskog Kantona, istakli su još jednu temu “Ka višoj javnoj svijesti i većoj sigurnosti”. Obzirom, da smo svjedoci prošlogodišnjih prirodnih nepogoda, gdje je dobrim dijelom čovjek činjenjem i nečinjenjem doprinjeo obimu nesreće, koja je pokazala koliko smo ranjivi i koliko je nužno ulagati u sistem zaštite i spašavanja, rekao je direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Sead Džanović.

Povezani postovi
Related

Stravična nesreća na Tešanjci, učestvovalo pet vozila

Kako nam javljaju čitatelji, na području Tešanjke, općina Tešanj,...

Pogledjte atmosferu sa sinoćnjeg koncerta Nermina Handžića

Sinoć je u Tešnju održan pobjednički koncert Nermina Handžića...

Nermin Handžić, pobjednik “Zvezda Granda” stigao u Tešanj

Nermin Handžić, ovogodišnji pobjednik "Zvezda Granda", danas je stigao...

Novi Miljanovci: Fizičkom snagom oštećena vrata na kući K.F. iz Usore

MUP ZDK objavio je da je dana 27.06.2022.godine, u...