Dan CZ sa učenicima osnovne škole Meša Selimović Zenica

/

Povodom obilježavanja “1.mart dana Civilne zaštite-Federacije Bosne i Hercegovine”, Kantonalna uprava civilne zaštite Zeničko-dobojskog Kantona, organizovala je druženje sa učenicima i nastavnicima Osnovne škole “Meša Selimović” u Zenici. Ovom prilikom učenici ove škole upoznati su sa ulogom organa i službi Civilne zaštite u zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara za slučaj prirodnih i drugih nesreća.
 
U krugu škole izložena je oprema i sredstva spasilačkih službi Kantonalne uprave civilne zaštite, gdje su učenici mogli sa istim da se upoznaju i da uz nadzor pripadnika civilne zaštite iste koriste. Ova prilika također je iskorištena da putem djece se upoznaju i roditelji o mjestu i ulozi građana u sistemu zaštite i spašavanja, prvenstveno zbog toga što  ovogodišnje obilježavanje dana civilne zaštite u svijetu se obilježava pod motom “Civilna zaštita, smanjenje katastrofa i održivi razvoj”.
 
U Kantonalnoj upravi civilne zaštite Zeničko-dobojskog Kantona, istakli su još jednu temu “Ka višoj javnoj svijesti i većoj sigurnosti”. Obzirom, da smo svjedoci prošlogodišnjih prirodnih nepogoda, gdje je dobrim dijelom čovjek činjenjem i nečinjenjem doprinjeo obimu nesreće, koja je pokazala koliko smo ranjivi i koliko je nužno ulagati u sistem zaštite i spašavanja, rekao je direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Sead Džanović.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Historijski uspjeh dječaka iz NK TOŠK-a na Međunarodnom turniru Čin Čin

Protekla tri dana selekcija 2016, Omladinskog pogona NK TOŠK...

Firma Salkić Tešanj prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji projekta Mješovite srednje škole Tešanj "Jedan privrednik,...

JP RAD Tešanj primjer dobre prakse: Učešće u MEG projektu

Komunalno preduzeće već nekoliko godina zajedno sa Općinom Tešanj,...

Sutra sjednica osnivačkog odbora Snage naroda Tešanj

Kako nezvanično saznaje naš portal za sutra je zakazana...