Dan CZ sa učenicima osnovne škole Meša Selimović Zenica

Datum:

Povodom obilježavanja “1.mart dana Civilne zaštite-Federacije Bosne i Hercegovine”, Kantonalna uprava civilne zaštite Zeničko-dobojskog Kantona, organizovala je druženje sa učenicima i nastavnicima Osnovne škole “Meša Selimović” u Zenici. Ovom prilikom učenici ove škole upoznati su sa ulogom organa i službi Civilne zaštite u zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara za slučaj prirodnih i drugih nesreća.
 
U krugu škole izložena je oprema i sredstva spasilačkih službi Kantonalne uprave civilne zaštite, gdje su učenici mogli sa istim da se upoznaju i da uz nadzor pripadnika civilne zaštite iste koriste. Ova prilika također je iskorištena da putem djece se upoznaju i roditelji o mjestu i ulozi građana u sistemu zaštite i spašavanja, prvenstveno zbog toga što  ovogodišnje obilježavanje dana civilne zaštite u svijetu se obilježava pod motom “Civilna zaštita, smanjenje katastrofa i održivi razvoj”.
 
U Kantonalnoj upravi civilne zaštite Zeničko-dobojskog Kantona, istakli su još jednu temu “Ka višoj javnoj svijesti i većoj sigurnosti”. Obzirom, da smo svjedoci prošlogodišnjih prirodnih nepogoda, gdje je dobrim dijelom čovjek činjenjem i nečinjenjem doprinjeo obimu nesreće, koja je pokazala koliko smo ranjivi i koliko je nužno ulagati u sistem zaštite i spašavanja, rekao je direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Sead Džanović.

Povezani postovi
Related

Inficirani pacijenti ponovo počeli pristizati u Opću bolnicu Tešanj

U bolnicama u Zeničko-dobojskom kantonu na liječenju zbog infekcije...

Načelnik Mirnes Tukić u posjeti privrednicima općine Doboj Jug

Općinski načelnik Mirnes Tukić posjetio je novootvoreni biro za...

U Jelahu gorio dimnjak i drva u kotlovnici

Kako su to naveli iz Službe civilne zaštite Tešanj, Profesionalna...

Upozorenje vozačima! U Industrijskoj zoni Bukva saobraćaj se odvija naizmjeničnim propuštanjem

Zbog izvođenja radova na asfaltnoj površini na LC Tešanj-...