Dan CZ sa učenicima osnovne škole Meša Selimović Zenica

/

Povodom obilježavanja “1.mart dana Civilne zaštite-Federacije Bosne i Hercegovine”, Kantonalna uprava civilne zaštite Zeničko-dobojskog Kantona, organizovala je druženje sa učenicima i nastavnicima Osnovne škole “Meša Selimović” u Zenici. Ovom prilikom učenici ove škole upoznati su sa ulogom organa i službi Civilne zaštite u zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara za slučaj prirodnih i drugih nesreća.
 
U krugu škole izložena je oprema i sredstva spasilačkih službi Kantonalne uprave civilne zaštite, gdje su učenici mogli sa istim da se upoznaju i da uz nadzor pripadnika civilne zaštite iste koriste. Ova prilika također je iskorištena da putem djece se upoznaju i roditelji o mjestu i ulozi građana u sistemu zaštite i spašavanja, prvenstveno zbog toga što  ovogodišnje obilježavanje dana civilne zaštite u svijetu se obilježava pod motom “Civilna zaštita, smanjenje katastrofa i održivi razvoj”.
 
U Kantonalnoj upravi civilne zaštite Zeničko-dobojskog Kantona, istakli su još jednu temu “Ka višoj javnoj svijesti i većoj sigurnosti”. Obzirom, da smo svjedoci prošlogodišnjih prirodnih nepogoda, gdje je dobrim dijelom čovjek činjenjem i nečinjenjem doprinjeo obimu nesreće, koja je pokazala koliko smo ranjivi i koliko je nužno ulagati u sistem zaštite i spašavanja, rekao je direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Sead Džanović.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Pitanje građana: Da li je u Tešnju došlo do povećanja broja vozila?

Jednog našeg čitatelja, zbog sve većih saobraćajnih gužvi u...

Poznati nosioci lista za Općinsko vijeće Tešanj

Rok za predaju lista je istekao ove sedmice i...

Tešanj: Sa računa u banci ukradeno preko 2000 KM

U službene prostorije Policijske stanice Tešanj obratio se Lj.I....

Tešanj: Danas izmještanje neeksplodiranog ubojnog sredstva iz Blaževaca

Prema informacijama iz Civilne zaištite općine Tešanj danas u...