Dan CZ sa učenicima osnovne škole Meša Selimović Zenica

/

Povodom obilježavanja “1.mart dana Civilne zaštite-Federacije Bosne i Hercegovine”, Kantonalna uprava civilne zaštite Zeničko-dobojskog Kantona, organizovala je druženje sa učenicima i nastavnicima Osnovne škole “Meša Selimović” u Zenici. Ovom prilikom učenici ove škole upoznati su sa ulogom organa i službi Civilne zaštite u zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara za slučaj prirodnih i drugih nesreća.
 
U krugu škole izložena je oprema i sredstva spasilačkih službi Kantonalne uprave civilne zaštite, gdje su učenici mogli sa istim da se upoznaju i da uz nadzor pripadnika civilne zaštite iste koriste. Ova prilika također je iskorištena da putem djece se upoznaju i roditelji o mjestu i ulozi građana u sistemu zaštite i spašavanja, prvenstveno zbog toga što  ovogodišnje obilježavanje dana civilne zaštite u svijetu se obilježava pod motom “Civilna zaštita, smanjenje katastrofa i održivi razvoj”.
 
U Kantonalnoj upravi civilne zaštite Zeničko-dobojskog Kantona, istakli su još jednu temu “Ka višoj javnoj svijesti i većoj sigurnosti”. Obzirom, da smo svjedoci prošlogodišnjih prirodnih nepogoda, gdje je dobrim dijelom čovjek činjenjem i nečinjenjem doprinjeo obimu nesreće, koja je pokazala koliko smo ranjivi i koliko je nužno ulagati u sistem zaštite i spašavanja, rekao je direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Sead Džanović.

spot_img

Povezani postovi

Caritas Švicarske i MONKS: Završeni radovi na područnim školama u Piljužićima i Alići-Dolina

Predstavnici Caritasa Švicarske i Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu...

Dr. Emira Aljić Skula – Novo ime među primarijusima Opće bolnice Tešanj

Dr. Emira Aljić Skula, istaknuti specijalista urgentne medicine, od...

Tešanj: Uništeni predizborni baneri na stubovima javne rasvjete

U noći između ponedjeljka i utorka, nepoznati počinioci oštetili...

Poznat termin dženaze 19-godišnjaku iz Maglaja: Izgubio borbu s teškom bolešću

Mještani Maglaja ostali su u šoku nakon što je...