Odigrana utakmica U16 lige BIH za žene između ŽKK Tešanj i ŽKK Livna (36:66)

/

Jučer su košarkašice ŽKK Tešanj i ŽKK Livno u Tešnju odigrale utakmicu U 16 lige BIH za žene. Košarkašice iz Livna su slavile rezultatom 66:36.

Iako oslabljene košarkašice ŽKK Tešanj dale su sve od sebe, ali se osjetio nedostatak njihove najbolje igračice Ivane Lončar, koja zbog zadobijenih povreda nije mogla nastupiti u ovoj utakmici. Prema njenim riječima jako teško joj pada što ovu utakmicu provodi na klupi ali se nada da će do sljedeće utakmice skinuti langetu s noge i biti sposobna za igru.

Trener ŽKK Tešanj E. Čostović je izrazio svoje zadovoljstvo onim što su njegove košarkašice uradile u ovom susretu te napomenuo kako se nada da će ŽKK Tešanj zadržati svoju petu poziciju i u narednom dijelu takmičenje.

Trener ŽKK Livno Edo Durčić koji je je ZOS komentirao utakmicu kaže kako je najteže zaraditi već upisane bodovea štoi je ovom klubu uspjelo u jučerašnjoj utakmici.

Inače kod ŽKK Livno najefikasnije bile su Gabriela Visković s nevjerojatnih 37 koševa i Andrea Krišto s double – double učinkom od 17 koševa i 14 skokova, dok je kod ŽKK Tešanj najefikasnija bila Amila Muminović.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Takmičari Karate kluba Tešanj osvojili 28 medalja

Klub borilačkih sportova "Tešanj" zabilježio je fantastičan uspjeh na...

Navijači Čelika utrčali na teren i izazvali kratki prekid utakmice u Tešnju

TOŠK i Čelik u Tešnju igraju utakmici 24. kola...

Bosna i Hercegovina će imati dvojicu sudija na Europskom prvenstvu

Bh. fudbalske sudije, Irfan Peljto i Senad Ibrišimbegović, bit...

Odličan uspjeh takmičara Taekwondo akademije Tešanj-Šije

Takmičari Taekwondo akademije Tešanj-Šije su učestvovali na Federalnom prvenstvu...