Saopćenje SBB Tešanj: Nezakonit rad Upravnih odbora u pojedinim JU i JP!

/

Naime, navedeni Upravni odbori samovoljno i na krajnje nejasan i nelogičan način, suprotno svim zakonskim propisima postavljaju i imenuju direktore JU i JP.

Takvim svojim ponašanjem članovi Upravnih odbora su prouzrokovali ogromnu materijalnu štetu Općini koja se mora izmiriti iz budžeta odnosno novcem poreznih obveznika.

Primjera za takvo postupanje Upravnih odbora ima mnogo. Navest će mo samo neke, one najdrastičnije. 
Protivzakonitim imenovanjem direktora JP „TOPLANA“ Tešanj, JZU „APOTEKA TEFARM“ Tešanj, JU „MUZEJ“ Tešanj budžet općine Tešanj je oštećen za više stotina hiljada KM zbog izgubljenih sudskih sporova.

Najžalosnije u svemu ovome je što za ovakvo postupanje niko nije odgovarao mada je očigledna krivična i moralna odgovornost članova Upravnih odbora postavljenih u navedenim JU i JP.

Ovom prilikom pozivamo nadležne institucije zadužene za sprovodjenje zakona, tužilaštvo i policijske agencije da reaguju i preduzmu mjere iz svoje nadležnosti.
Takodje, pozivamo Općinskog načelnika, s obzirom da važi za osobu koja zagovara rad pojedinaca i institucija u okvirma zakonskih propisa u svim segmentima da, u skladu sa svojim ovlastima i nadležnostima u interesu i na dobrobit svih gradjana Općine Tešanj, reaguje i preduzme potrebne mjere kako bi se samovoljno djelovanje članova pojedinih Upravnih odbora u JU i JP, a koji dolaze iz vladajuće većine, vratilo u zakonske okvire.

Napominjemo da Upravne odbore u JU i JP imenuje Općinsko vijeće odnosno, jednostavno rečeno, VLAST.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Iznenada nas je napustio mladi profesor Samir ef. Muminović

Šok i nevjerica na društvenim mrežama zbog iznenadne smrti...

Informacija o pokrenutom postupku javne nabavke za asfaltiranje puteva na području mjesnih zajednica u Zavidovićima

Grad Zavidovići objavio je postupak javne nabavke za asfaltiranje...

Saopštenje za javnost vezano za nabavku mjesečnih karti učenicima srednjih škola

Shodno prošlosedmičnim protestima roditelja i učenika zavidovićkih srednjih škola,...