Ovsene mekinje tope kilograme i snižavaju loš holesterol

/

Samo dve supene kašike ovsenih mekinja dnevno mogu da vam pomognu da izgubite višak kilograma, snizite holesterol i zaštitite svoje krvne sudove, predupredite ili ublažite dijabetes, sprečite zatvor i preventivno utičete na moguć razvoja raka debelog creva….

Izgleda suviše jednostavno da bi bilo istinito? Francuski ljekar i dijetolog dr Pjer Dukan je autor nekoliko poznatih dijeta, kao i knjiga bestselera o ovsenim mekinjama. Uverio se da su one najefikasnije sredstvo za mršavljenje.
Ovsene mekinje su odlične za one koji žele da smršaju jer ne moraju da drže nikakvu posebnu dijetu. Mogu da nastave da se hrane na relativno prirodan i normalan način, uz dodatak samo jedne ili dve kašike ovsenih mekinja svojim dnevnim obrocima.
Pošto je osećaj gladi najveća prepreka za one koji žele da smršaju, a ovsene mekinje mogu da uvećaju svoj obim 20 do 40 puta, one omogućuju da se napuni želudac sa manje unete hrane. Na taj način, konzumiranje jedne supene kašike ovsenih mekinja uz obrok omogućuje vam da zapravo pojedete manje ostale hrane, a da ipak budete siti.
Pored toga, ovsene mekinje upijaju u sebe znatnu količinu tečnosti sa rastvorenim hranljivim materijama i tako sprečavaju da se veći deo već unetih kalorija usvoji. Kalorije naprosto zajedno sa ovsenim mekinjama prolaze kroz creva i eliminišu se iz organizma.
Kada sa svojom hranom konzumirate ovsene mekinje, loš holesterol koji se proizvede u procesu varenja se zalijepi za njihova vlakna upravo onako kako bi se zalijepio i za zidove arterija. A pošto ta vlakna nesvarena prolaze kroz tanko crijevo i dospjevaju u debelo crijevo, ni holesterol koji se zalijepi na njih ne dospijeva u krv, već se eliminiše iz organizma.
Po tvrdnjama dr Pjera Dikana, redovno konzumiranje ovsenih mekinja može da snizi loš holesterol za 15 odsto – što je ravno dejstvu lijekova koji se koriste u istu svrhu.

Ovsene mekinje potražite u trhovini Biosimbioze u Tešnju.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Serviser upozorava kada klima uređaj može da se zapali

Tokom tropskih dana klima uređaji rade punom parom. U...

Super savjeti koji će vam pomoći da smršate kod kuće

Gubitak težine je stvar koja sada počinje da brine...

SAVJETI APOTEKARA Lijekove čuvajte na temperaturi ispod 25 stepeni

Neodgovarajuće čuvanje lijekova, usljed nedovoljnog stepena zdravstvene edukacije, predstavlja...

INZ: Prijete nam sunčanica i toplotni udar, koje su razlike, kako ih prevenirati

Iako tokom cijele sedmice bilježimo visoke temperature, meteorolozi su...