Ovsene mekinje tope kilograme i snižavaju loš holesterol

/

Samo dve supene kašike ovsenih mekinja dnevno mogu da vam pomognu da izgubite višak kilograma, snizite holesterol i zaštitite svoje krvne sudove, predupredite ili ublažite dijabetes, sprečite zatvor i preventivno utičete na moguć razvoja raka debelog creva….

Izgleda suviše jednostavno da bi bilo istinito? Francuski ljekar i dijetolog dr Pjer Dukan je autor nekoliko poznatih dijeta, kao i knjiga bestselera o ovsenim mekinjama. Uverio se da su one najefikasnije sredstvo za mršavljenje.
Ovsene mekinje su odlične za one koji žele da smršaju jer ne moraju da drže nikakvu posebnu dijetu. Mogu da nastave da se hrane na relativno prirodan i normalan način, uz dodatak samo jedne ili dve kašike ovsenih mekinja svojim dnevnim obrocima.
Pošto je osećaj gladi najveća prepreka za one koji žele da smršaju, a ovsene mekinje mogu da uvećaju svoj obim 20 do 40 puta, one omogućuju da se napuni želudac sa manje unete hrane. Na taj način, konzumiranje jedne supene kašike ovsenih mekinja uz obrok omogućuje vam da zapravo pojedete manje ostale hrane, a da ipak budete siti.
Pored toga, ovsene mekinje upijaju u sebe znatnu količinu tečnosti sa rastvorenim hranljivim materijama i tako sprečavaju da se veći deo već unetih kalorija usvoji. Kalorije naprosto zajedno sa ovsenim mekinjama prolaze kroz creva i eliminišu se iz organizma.
Kada sa svojom hranom konzumirate ovsene mekinje, loš holesterol koji se proizvede u procesu varenja se zalijepi za njihova vlakna upravo onako kako bi se zalijepio i za zidove arterija. A pošto ta vlakna nesvarena prolaze kroz tanko crijevo i dospjevaju u debelo crijevo, ni holesterol koji se zalijepi na njih ne dospijeva u krv, već se eliminiše iz organizma.
Po tvrdnjama dr Pjera Dikana, redovno konzumiranje ovsenih mekinja može da snizi loš holesterol za 15 odsto – što je ravno dejstvu lijekova koji se koriste u istu svrhu.

Ovsene mekinje potražite u trhovini Biosimbioze u Tešnju.

Povezani postovi

Turizam se dogodine vraća na nivo iz 2019.

Svijetom je do kraja septembra ove godine putovalo 975...

Koliko porodica na hranu troši danas, koliko prije 14 godina godina, a koliko u SFRJ

Prosječna bh. porodica poslije svakog odlaska u sedmičnu nabavku...

Svjetski dan borbe protiv HIV/AIDS-a

Svake godine, 1 decembar - Svjetski dan protiv HIV-a/AIDS-a...

Nermin Handžić demonstrirao zavidno nogometno umijeće

Mlada muzička zvijezda Nermin Handžić, nakon pobjede u „Zvezdama...