MUP ZDK: Policijski komesar održao sastanak sa članovima Štaba

/

Danas, 25.05.2015. godine, sa početkom u 08,30 sati, u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, održan je sastanak Štaba za koordiniranje i usmjeravanje aktivnosti na obezbjeđenju nogometne utakmice između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Izraela, koja će se odigrati dana 12.06.2015. godine, sa početkom u 20,45 sati, na stadionu Bilino polje u Zenici.

Na održanom sastanku, u uvodnom obraćanju policijski komesar Semir Šut je ukazao na značaj ovih aktivnosti, obzirom da  se radi o veoma značajnoj međunarodnoj utakmici, ocjenjenoj kao utakmicom visokog rizika, na čijem obezbjeđenju će biti angažovane sve raspoložive snage Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, pojačane specijalnim policijskim jedinicima drugih kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova.  Komesar Šut je naglasio da je obezbjeđenje ovog sportskog događaja sigurno jedan od najvećih izazova za policiju Zeničko-dobojskog kantona, koja već ima dugogodišnje iskustvo i izvanredne rezultate na obezbjeđenju međunarodnih nogometnih utakmica, te da će se na obezbjeđenju nastupajuće utakmice iskoristiti sva stečena znanja, iskustva i procedure, koje zahtjevaju detaljno i ozbiljno planiranje svakog detalja po svim segmentima postupanja i djelovanja policijskih Na održanom sastanku su izdefinisani konkretni zadaci i obaveze svih službi i organizacionih jedinica u pogledu sačinjavanja i finalizacije planova, koji će u konačnici biti sastavni dio glavnog Plana mjera i radnji na obezbjeđenju utakmice. Komesar Šut je takođe naglasio obavezu dosljednog postupanja i primjene odredbi Zakona o unutrašnjim poslovima Zeničko-dobojskog kantona, Zakona o policijskim službenicima Zeničko-dobojskog kantona i Zakona o bezbjednosti održavanja sportskih takmičenja u Zeničko-dobojskom kantonu, te ukazao na potrebu održavanja sastanaka sa predstavnicima drugih agencija i službi, kako bi se blagovremeno razmijenila operativna saznanja i utvrdile obaveze i postupanja o okviru utvrđenih nadležnosti.U drugom dijelu radnog sastanka su definisani zadaci i obaveze Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a u kontekstu aktivnosti i obaveza svih policijskih agencija u BiH, koje se poduzimaju u vezi s predstojećom posjetom pape Franje Sarajevu i koje su u skladu s planiranim aktivnostima Pododbora za sigurnost.Takođe je razgovarano o obezbjeđenju međunarodne rukometne utakmice između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Bjelorusije, čije odigravanje je planirano za 11.06.2015. godine u Gradskoj areni u Zenici. 

Kako je zaključeno, policijski službenici ove Uprave policije će kvalitetno obezbjediti i ovaj sportski događaj i preduzeti sve potrebne mjere i radnje, kako bi se navedena utakmica održala u bezbjednim uslovima i kako bi bilo spriječeno bilo kakvo ugrožavanje lične i imovinske sigurnosti građana i gostiju.   

Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje MUP-a ZDK

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

OIK Tešanj: Javni oglas – Članovi biračkih odbora i njihovi zamjenici

Na osnovu člana 2.13 tačka 3. Izbornog zakona BiH...

Iznenada nas je napustio mladi profesor Samir ef. Muminović

Šok i nevjerica na društvenim mrežama zbog iznenadne smrti...

Informacija o pokrenutom postupku javne nabavke za asfaltiranje puteva na području mjesnih zajednica u Zavidovićima

Grad Zavidovići objavio je postupak javne nabavke za asfaltiranje...