Novi detalji o morbidnom sakupljaču organa iz Hrvatske

/

Pedesetdvogodišnji radnik Odeljenja patologije Opšte bolnice u Slavonskom Brodu priznao je policiji da je mrtvacima odsecao polne organe i odnosio ih kući gde ih je čuvao u formalinu, piše Jutarnji list.

Dvije veće tegle u kojima su bili dijelovi ljudskih polnih organa pronađene su ove nedjelje u kući u Vrhovinama kod Slavonskog Broda, čiji je suvlasnik donedavno bio medicinski tehničar čiji su inicijali I.P.

 

“Jutarnji list”, pozivajući se na nezvanična saznanja, navodi da je I.P. priznao da je počinio krivično delo koje mu stavljaju na teret.

 

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni u više navrata nakon završenih obdukcija ostajao sam radi šivenja leševa i pripremanja za sahranu.

 

Tada bi nožem, kojim se obavlja obdukcija, odsecao polne organe s mrtvih osoba, odnosio kući i odlagao u tegle u koje je prethodno sipao formalin, navodi “Jutarnji”.

 

U brodskoj policiji su naveli da je riječ o dijelovima “najverovatnije muškog tijela”.
 

Otkriven morbidni kolekcionar
 

Osumnjičeni je posljednjih nekoliko mjeseci bio zaposlen u bolnici u Slavonskom Brodu na odjeljenju patologije. Reč je o 52-godišnjem muškarcu, hrvatskom branitelju, koji je radio i u Hitnoj pomoći, gdje je pre nekoliko godina dobio otkaz pa se prije par mjeseci zaposlio u bolnici kao pomoćni radnik.

Nakon privođenja i saslušanja osumnjičeni je pušten na slobodu, a protiv njega će biti podnešena krivična prijava zbog povrede mira pokojnika, zbog čega mu prijeti dvogodišnja zatvorska kazna.
 

Vrlo brzo se saznalo da su osumnjičenog prije dva mjeseca prijavila dvojica ljekara  upravi brodske bolnice gde su iznijeli svoja zapažanja o njegovom neprimjernom ponašanju. Prijava je bila bez efekta, a ljekarima je rečeno da ga ostave na miru s pitanjem da li žele da čovjek ostane bez posla.
 

Navodno, po Slavonskom Brodu se priča je da mijenjao tijela pokojnika, a i da je imao problema sa alkoholom.
 

Još uvek se ne zna koliko je polnih organa osumnjičeni držao u svom stanu kao ni koliko tijela pokojnika je oskrnavio. Ne zna se ni od koga je policija dobila dojavu za ovaj slučaj.

Upravnik bolnice: “Izuzetno nam je žao, svi smo neprijatno iznenađeni“
Upravnik slavonskobrodske bolnice Tihomir Biščević izrazio je žaljenje što je radink bolnice osumnjičen za krađu ljudskih organa. Biščević je rekao navinarima da u ovom trenutku ne zna koliko je bilo slučajeva skrnavljenja pokojnika.
Kako je cijeli slučaj vrlo osjetljiv za porodice pokojnika čija su tijela oskrnavljena, Biščević očekuje da će bolnica biti “pritisnuta” i odštetnim zahtevima.

Izvor: blic.rs

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Užas u Hrvatskoj: Petero ljudi ubijeno, pomahnitali muškarac je uhapšen

Kako javljaju hrvatski mediji, u Daruvaru je jutros pomahnitali...

Pogledajte kako se Zagrepčaninu za nekoliko sekundi zapalio električni romobil (VIDEO)

Na društvenim mrežama pojavio se snimak sa jednog parkinga,...

Emotivna objava Usame Zukorlića: Otkrio gdje je umrla njegova majka

Usame Zukorlić na svom zvaničnom Facebook profilu objavio je emotivnu...

Otvorena birališta u Hrvatskoj: 3,7 miliona osoba ima pravo glasa na izborima za novi saziv sabora

Danas se održavaju parlamentarni izbori za 11. saziv Hrvatskog...