Na dan dolaska pape Franje: Zatvorite prozore, pazite gdje parkirate, ne nosite oružje i alkohol…

/

Pododbor za sigurnost formiran povodom posjete pape Franje 6. juna uputio je obavještenje građanima kako bi ovaj događaj protekao sigurno, prenosi Patria.

Obavještenje prenosimo u cjelosti:

Molimo vas da blagovremeno dođete na trasu kretanja i mjesta posjete pape Franje, kako bi srdačno dočekali našeg visokog gosta, a to su:

-zgrade Predsjedništva BiH (ulica Maršala Tita),
-stadiona Koševo,
-Katedrale Srca Isusova,
-Franjevačkog međunarodnog studentskog centra (naselje Grbavica),
-Nadbiskupijskog centra za mlade Ivan Pavao II (naselje Otoka),

– Ne parkirajte vozila u zonama trase kretanja i objekata koje će posjetiti papa Franjo. Tačne trase privremene obustave saobraćaja, te zabrane zaustavljanja i parkiranja vozila bit će blagovremeno objavljene u medijima,

– Zatvorite prozore i ne boravite na balkonima tokom prolaska kolone sa papom Franjom na trasi kretanja i na mjestima posjete,

– Ne bacajte predmete na trasu kretanja i na mjesta zadržavanja (cvijeće i slično), kao način pozdravljanja papi Franju,

– Ne koristite privatna vozila, već organizovani prijevoz za dolazak u Sarajevo, pridržavajte se uputa dobivenih od Crkvenog odbora za doček pape Franje, prilikom organizovanog dolaska u Sarajevo.

– Pozivamo vas na saradnju sa policijom, te obratite pažnju na nepoznate osobe koje se kreću u zonama stambenih objekata, uz trasu kretanja ili objekte posjete pape Franje. U slučaju uočavanja takvih osoba, molimo da odmah javite najbližem policijskom službeniku, ili pozovete 122 ili broj telefona 033/779-118, koji je posebno otvoren, vezano za ovu posjetu.

– Odmah javite najbližem policijskom službeniku ili nazovite 122, ukoliko uočite sumnjive predmete, ostavljene bez nadzora, ne nosite oružje i druge predmete, pogodne za nanošenje ozljeda, te alkoholna pića.

– Napominjemo da će u zonama i objektima koji se nalaze na trasi kretanja ili uz objekte boravka pape Franje, biti pojačana prisutnost policijskih službenika, te im se možete obratiti za pomoć ili informacije, u objektima koji se nalaze uz trasu kretanja ili objekte boravka pape Franje, policijski službenici vršiti pojačanu kontrolu osoba koje ulaze u objekat, a posebno osoba koje tamo ne stanuju, policijski službenici na vozilima i ulaznim vratima zgrada koje se nalaze neposredno uz trasu kretanja pape Franje, ostavljati pisane obavijesti o uklanjanju vozila.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Evo koliko koštaju najskuplji stan i kuća u BiH, ali i gdje su najjeftiniji stanovi na Balkanu!

Potražnja za nekretninama u Bosni i Hercegovini stalno raste,...

Četrdeset zaposlenika UIO palo na ispitu općeg znanja, neki su premješteni na niže pozicije

Četrdeset od 127 radnika Uprave za indirektno oporezivanje Bosne...

Vlada FBiH izdvojila 533.000 KM za podršku domaćinstvima pogođenim poplavama

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, svjesno izazova s...

Slijedi li kolaps energetskog sistema u Federaciji BiH?

 Energetski sistem u Federaciji BiH je u velikim problemima,...