Na dan dolaska pape Franje: Zatvorite prozore, pazite gdje parkirate, ne nosite oružje i alkohol…

/

Pododbor za sigurnost formiran povodom posjete pape Franje 6. juna uputio je obavještenje građanima kako bi ovaj događaj protekao sigurno, prenosi Patria.

Obavještenje prenosimo u cjelosti:

Molimo vas da blagovremeno dođete na trasu kretanja i mjesta posjete pape Franje, kako bi srdačno dočekali našeg visokog gosta, a to su:

-zgrade Predsjedništva BiH (ulica Maršala Tita),
-stadiona Koševo,
-Katedrale Srca Isusova,
-Franjevačkog međunarodnog studentskog centra (naselje Grbavica),
-Nadbiskupijskog centra za mlade Ivan Pavao II (naselje Otoka),

– Ne parkirajte vozila u zonama trase kretanja i objekata koje će posjetiti papa Franjo. Tačne trase privremene obustave saobraćaja, te zabrane zaustavljanja i parkiranja vozila bit će blagovremeno objavljene u medijima,

– Zatvorite prozore i ne boravite na balkonima tokom prolaska kolone sa papom Franjom na trasi kretanja i na mjestima posjete,

– Ne bacajte predmete na trasu kretanja i na mjesta zadržavanja (cvijeće i slično), kao način pozdravljanja papi Franju,

– Ne koristite privatna vozila, već organizovani prijevoz za dolazak u Sarajevo, pridržavajte se uputa dobivenih od Crkvenog odbora za doček pape Franje, prilikom organizovanog dolaska u Sarajevo.

– Pozivamo vas na saradnju sa policijom, te obratite pažnju na nepoznate osobe koje se kreću u zonama stambenih objekata, uz trasu kretanja ili objekte posjete pape Franje. U slučaju uočavanja takvih osoba, molimo da odmah javite najbližem policijskom službeniku, ili pozovete 122 ili broj telefona 033/779-118, koji je posebno otvoren, vezano za ovu posjetu.

– Odmah javite najbližem policijskom službeniku ili nazovite 122, ukoliko uočite sumnjive predmete, ostavljene bez nadzora, ne nosite oružje i druge predmete, pogodne za nanošenje ozljeda, te alkoholna pića.

– Napominjemo da će u zonama i objektima koji se nalaze na trasi kretanja ili uz objekte boravka pape Franje, biti pojačana prisutnost policijskih službenika, te im se možete obratiti za pomoć ili informacije, u objektima koji se nalaze uz trasu kretanja ili objekte boravka pape Franje, policijski službenici vršiti pojačanu kontrolu osoba koje ulaze u objekat, a posebno osoba koje tamo ne stanuju, policijski službenici na vozilima i ulaznim vratima zgrada koje se nalaze neposredno uz trasu kretanja pape Franje, ostavljati pisane obavijesti o uklanjanju vozila.

Izvor

Povezani postovi

Socijalna karta: Vlast krije broj siromašnih u BiH

Dok se u utorak širom svijeta obilježavao Dan socijalne...

Bh. populacija tone u dužničko ropstvo, za godinu se zadužili 1,48 milijardi KM

Nastavlja se trend rasta ukupnih kreditnih zaduženja u BiH,...

Nakon smanjenja carinskih stopa: Za mjesec dali 4 miliona KM na električna vozila

Nakon što je Vijeće ministara, na prijedlog Ministarstva vanjske...

Naši građani se najčešće razvode u 40. godini, dok broj razvoda raste za hiljadu godišnje

Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine objavila je najnoviju...