Tešanj: Otvorena izložba kreativne fotografije

/

Danas je u Eminagića konaku u Tešnju otvorena izložba kreativne fotografije pod nazivom “Posuđeno vrijeme” autora Faruka Ibrahimovića.

Inače Ibrahimović na ovaj način obilježava 50 godina uspješnog rada. Obilježavanje zlatnog jubileja je započelo promocijom monografije  “PhoroComPrint” a nastavljeno je sa izložbama kreativnih fotografija kroz bh.gradove. Sam autor ističe da naziv “Posuđeno vrijeme” simboliše čovjekov život.

Fotografije koje su izložene u Tešnju prikazuju različite nišane (muslimanske nadgrobne spomenike) u različitim stanjima od potpuno očuvanih do potpuno oronulih, i pokazuju prema autoru činjenicu kako je i sam kamen prolazan. Ističe da je prvenstveni cilj ove izložbe bio prikazati ljepotu umjetnosti u kamenu.

Prema riječim direktora JU Muzej Tešanj, postavka će biti izložena u prvom spratu Eminagića konaka do 01.07.2015.godine.

Faruk Ibrahimović fotografijom se počeo baviti potkraj 1950-tih. Aktivan je u FK Gimnazije u Tuzli, a kasnije u FKK “Tuzla” i “Lukavac”.

Prvu fotografiju izložio je 1963.godine,a učestvovao je na 170 kolektivnih izložbi (u zemlji i inostranstvu) i osvojio 50 nagrada.Do sada je imao 30 samostalnih izložbi i video prezentacija u zemlji i inostranstvu. Bio je član žirija ili selektor klupskih i međuklupskih izložbi u BiH, te član žirija međunarodnih izložbi u instranstvu.

Faruk Ibrahimović digitalnom fotografijom se počeo baviti 1986. godine i održao je nekoliko predavanja o digitalnoj fotografiji.Dobio je priznanje za doprinos o unapređenju fotografije u BiH (1999.godine) od Zajednice tehničke kulture TK Tuzla. Nosilac je domaćeg zvanja majstor fotografije i međunarodnih AFIAP i EPIAF (zvanja koja dodjeljuje Svjetska organizacija za umjetničku fotografiju).

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Marija Šerifović progovorila o svojim planovima za udaju

Popularna pjevačica, Marija Šerifović, se družila sa pratiocima na...

Legendarni Bruno Langer o saradnji sa grupom ZAR: Svi živimo rock ‘n’ roll

Grupa ZAR predstavila je spot za pjesmu "Žurim" na...

Nagli pad polena alergenih biljaka u zraku, povoljna situacija zadržat će se i u narednim danima

U zraku se bilježi pad koncentracija polena alergenih biljaka,...