U Tešnju održano predavanje o medicinskim aspektima ramazanskog posta

/

U organizaciji Društva za borbu protiv dijabetesa “Sugar” Tešanj, sinoć je održano predavanje na temu: Medicinski aspekti ramazanskog posta.

Predavanje je održao mr.sci.dr.Jusuf Mehić, koji je osim prednosti koje post donosi s medicinskog aspekta pokušao i pojasniti prisutnim dijabetičarima šta se dešava u tijelu tokom posta. Prisutni su ujedno imali priliku i izvršiti mjerenje šećera u krvi. Predavanje je bilo upotpunjeno i s vjerskog aspekta, a predavanje je držao prof. Muhamed Balić.

Iz Udruženja “Sugar” ističu kako je njihov prvenstveni cilj edukacija ljudi koji već boluju od dijabetesa ali i onih koji to nisu. Prema riječima Nermina Kotorića predsjednika UO UG “Sugar” Tešanj, Udruženje će nastaviti raditi na edukaciji svih stanovnika kako bi njihov primarni cilj borbe protiv dijabetesa bio ispunjen.

Tokom predavanje prisutni su imali priliku sazanati sve prednosti ramazanskog posta za njihovo zdravlje. Bitno je istaknuti kako razamazanski post doprinosi boljem psihičkom stanju ljudi, smanjuje se broj ovisnika, poboljšava se zdravlje cijelog tijela koje se tokom ovog mjeseca očisti od svih nagomilnih otrova.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Novi 3D – digitalni mamograf od danas u Općoj bolnici Tešanj

Danas je Općoj bolnici Tešanj uručen skrining mamograf, što...

Još jedna velika pljačka novca u Doboju, policija na nogama

Dobojska policija traga za lopovom ili više njih koji...

Firma SeCom Jelah prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

Firma SeCom Jelah je pružila podršku Mješovitoj srednjoj školi...