SAOPĆENJE ZA JAVNOST MUP-a ZDK

/

12.06.2015. godine, sa početkom u 23,15 sati, nakon odigravanja utakmice između nogometnih reprezentacija BIH i Izraela, u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona održan je sastanak Štaba za koordiniranje i usmjeravanje aktivnosti na obezbjeđenju naznačene utakmice.

Na održanom sastanku je izvršena analiza poduzetih aktivnosti, te je konstatovano da prije, za vrijeme i nakon održavanja utakmice, na području grada i stadiona Bilino polje nisu zabilježeni bilo kakvi izgredi, slučajevi ugrožavanja lične i imovinske sigurnosti navijača i gostiju, kao ni slučajevi narušavanja javnog reda i mira. Jedno lice je sankcionisano po Zakonu o bezbjednosti održavanja sportskih takmičenja u Zeničko-dobojskom kantonu zbog paljenja baklje. Ovo je, kako je zaključeno, potvrda i rezultat visokog profesionalizma i obučenosti policijskih službenika, potvrda jednog ozbiljnog i planskog pristupa naznačenim aktivnostima, te značajnog uspjeha u planiranju, koordiniranju i postupanju svih angažovanih službenika, obzirom da se radilo o sportskom događaju ocijenjenim visokorizičnim, na kojem su prisustvovale hiljade navijača i gostiju, te veliki broj visokih ličnosti, zvanica i predstavnika diplomatskog kora, čiji je dolazak na naše područje i prisutvo na utakmici zahtijevao poseban pristup i posebne mjere u smislu obezbjeđenja boravka i kretanja istih. 

Posebno se zahvaljujemo svim građanima i gostima, koji su prepoznali naše napore, postupali u skladu sa izdatim naredbama i uputama naših službenika, te korektnim i sportskim ponašanjem dali svoj doprinos na stvaranju jednog sigurnog ambijenta.

Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje MUP-a ZDK

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

OIK Tešanj: Javni oglas – Članovi biračkih odbora i njihovi zamjenici

Na osnovu člana 2.13 tačka 3. Izbornog zakona BiH...

Iznenada nas je napustio mladi profesor Samir ef. Muminović

Šok i nevjerica na društvenim mrežama zbog iznenadne smrti...

Informacija o pokrenutom postupku javne nabavke za asfaltiranje puteva na području mjesnih zajednica u Zavidovićima

Grad Zavidovići objavio je postupak javne nabavke za asfaltiranje...