Evo kako se u BiH ‘prodaje’ markirana odjeća: Granična policija zaplijenila 1000 lažnih etiketa

/

Pripadnici Jedinice granične policije Višegrad 24. 9. 2014. godine na ulazu u BiH na MGP Vardište prilikom granične kontrole teretnog motornog vozila Mercedes, nacionalnih oznaka Turske, otkrili su 668 tekstilnih i 412 komada papirnih etiketa koje označavaju autorska prava određenih tekstilnih roba. 

Vozilom je upravljao državljanin Bugarske, G. S. (1962.), kod kojeg su nađene etikete s oznakama „Polo by Ralph Lauren“. S njim u vozilu kao suvozač nalazio se H. M. (1967.), državljanin Makedonije koji je izjavio da su etikete njegovo vlasništvo. 

O događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH koji je naložio da se zbog osnovane sumnje u počinjeno krivično djelo iz čl. 243. stav 1. KZ BiH „nedozvoljeno korištenje autorskih prava“ predmet ustupi Upravi za indirektno oporezivanje na daljnje postupanje, saopćeno je iz GP-a BiH.

Radiosarajevo.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Dječak (10) uzeo djedov pištolj, pa ubio nepoznatog čovjeka: Priznao zločin nakon dvije godine

Desetogodišnji dječak iz savezne države Teksas priznao je ubistvo...

Ročište u predmetu “Džena Gadžun”: Šta je bilo s aparatom za anesteziju!

Na današnjem ročištu u Kantonalnom sudu u Sarajevu u...

Oduzeta opojna droga u Doboju

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, lišili su slobode...

Doboj Jug: Jedna osoba uhapšena zbog posjedovanja droge

U mjestu Mravići općina Doboj Jug, od strane lica...