Kanađani napravili najmanju knjigu na svijetu

/

Dvojica braće iz Kanade dobili su ideju da naprave najmanju knjigu na svijetu.

Ovu malu knjigu možete da pročitate samo uz pomoć elektronskog mikroskopa jer je ova minijaturna knjiga deblijne dlake ljudske kose. Reprodukcija priče o “Malom Tedu iz grada Repa” smještena je na 30 strana i otisnuta je na čistom kristalnom silikonu, te je izrada ove knjige koštala 15.000 dolara. Malcom Douglas Chaplin je napisao ovu priču a njegov brat Robert ju je objavio, time su je uveli istoriju najznačajnijih, ne samo knjiga, već i otkrića

Kako piše britanski Dailymail, dimenzije najmanje knjige na svijetu su 70 mikrometara sa 100 mikrometara, što je premalo da bi se stranice pročitale čak i pomoću mikroskopa.Riječi su odštampane bukvalno na jednoj tableti!
“Svi vole “Malog Teda”. To je motivirajuća kreativna priča o uspjehu ” rekao je tvorac ove minijaturne tj najmanje knjige na svijetu.



zanimljivostidana.com

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Oluja Boris u Europi: Zašto je postala katastrofa epskih razmjera?

Oluja Boris već je donijela ekstremne količine kiše širom...

Sve teža situacija sa poplavama u Europi: Proglašeno stanje prirodne katastrofe u Poljskoj

Gradonačelnik Lądek-Zdrója Tomasz Nowicki je već u subotu, 14....

Kako će se od novembra ulaziti u EU: Uzimanje otisaka i fotografiranje lica

Pregled pasoša, uzimanje otisaka najmanje četiri prsta i fotografiranje,...

Izbio veliki požar u Sutomoru

Vatrena stihija koja se pola sata nakon ponoći razbuktala...