Kuvajćani zainteresovani za preuzimanje Rafinerije Brod

/

Kuvajtski šeici uveliko planiraju da od Rusa preuzmu Rafineriju nafte Brod, saznaje se iz izvora bliskih diplomatskom predstavništvu Bosne i Hercegovine u Kuvajtu.

Ministar industrije u Vladi Srpske, Petar Đokić, kaže da će dobru volju Kuvajćana predstaviti onima koji to treba da čuju.

“Narednih dana ćemo imati sastanke sa predstavnicima Optima grupe i cijelog tog naftnog sektora u Republici Srpskoj. Iskoristiću priliku da govorim o ovoj temi i o takvoj jednoj ideji koja se javila iz Kuvajta”, rekao je Đokić.

U Kuvajtu sa velikom pažnjom prate priče o povlačenju Rusa iz naftnog sektora Srpske. Iz igre izlaze navodno zbog neisplativosti posla sa Rafinerijom, ali i gubitaka koji se gomilaju iz godine u godinu.

Banjalučki ekonomista Zoran Pavlović kaže da ovo nije prvi put da Kuvajćani mjerkaju postrojenja u Brodu. Vlasnik jedne švedske rafinerije je Kuvajćanin i svojevremeno je u Banjaluku dolazio na pregovore. A oni zapnu, tvrdi Pavlović, uglavnom oko transporta.

“Svaki novi investitor kada riješi to pitanje, na koji način će dopremiti sirovu naftu do rafinerije, on će riješiti pitanje i otkloniti najveći problem koji postoji trenutno u radu Rafinerije”, smatra Pavlović.

U “Nestro grupi” kažu da nema govora o promjeni vlasničke strukture.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Zbunjujuća statistika: U BiH sve manje građana, a sve više birača?

Prema posljednjem popisu stanovništva iz 2013. godine, u Bosni...

Komisija za borbu protiv korupcije zakazala javna saslušanja, zašto je pod lupom Institut za mjeriteljstvo BiH

Komisija za borbu protiv korupcije Parlamentarne skupštine Bosne i...

Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca, evo šta očekuju poslodavci

Poslodavci su tražili da se na narednoj sjednici Ekonomsko-socijalnog...

Oduzet arsenal oružja, detonatori i droga, muškarac završio iza rešetaka

Policija je uhapsila Ž.S. iz Ugljevika kojem je određen...