Maglajski načelnik najavio nove projekte i borbu protiv korupcije

/

Danas je načelnik općine Maglaj Mirsad Mahmutagić održao press konferenciju za novinare u Domu kulture ”Edhem Mulabdić” u Maglaju  a povod za nju je bilo prvih 50 dana na poziciji Načelnika, te najava budućih aktivnosti.kao i upoznavanje medija sa platformom Maglaj za sve nas. 

Načelnik je u samom uvodu konferencije napravio presjek stanja koje je zatekao prilikom dolaska na funkciju te je istakao da je u administraciji zatekao ljude kojji dobro rade svoj posao, ali i one koji to ne čine.

„Ono što imam namjeru raditi u 2017. godini jeste otvoriti općinu Maglaj za poslovne ljude i prijatelje, dakle sva naša vrata moraju biti otvorena za bilo koga ko želi ući u Maglaj, ma šta htio raditi za boljitak naše općine. Želim da vratim stručne osobe u projekte općine, da vratim sport sportistima, privredu privrednicima, kulturu umjetnicima, da vratim narodu narodno“, istakao je Mahmutagić.

Jedna od aktivnosti koju je ovom prilikom najavio je i oštra borba protiv korupcije i primanja mita. Svoj rad i rad administracije želi staviti u službu građana, te u privrednom segmentu kaže da planira osnivanje Privrednog savjeta ove općine do 31. decembra tekuće godine.

Osim realizacije aktivnosti na asfaltiranju ulice Srebreničkih žrtava koja je 2,5 godine čekala na obnovu u ovom kratkom periodu načelnik je najavio i rješavanje problema sa prodajom mliječnih proizvoda na pijaci u Maglaju, kao i rješavanje problema u zaseoku Alići.

Kako je ovom prilikom istakao Mirsad Mahmutagić, općinski načelnik, sredstva za rješavanje stambenog pitanja za mještane zaseoka Alići prema informacijama koje je dobio danas trebala bi biti dostupna do 31.01.2017. te dodaje kako još uvijek nedostaje 89 hiljada KM namijenjenih za izgradnju tri stambena montažna objekta, a ista ta sredstva su ranije bila obezbjeđena i odlukom bivšeg načelnika preusmjerena u druge svrhe.

Na kraju Načelnik je naglasio da Općina Maglaj je otvorena je za sve građane i privrednike za rješavanje svih problema bez obzira na bilo kakvu pripadnost. Želja mu je da se svi uključe u razvoj, te da svi budu upućeni u poslove koji se obavljaju.unutar ove institucije.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Doboj Jug: Potpisani ugovori za općinske stipendije

Danas su u Sali vijeća Općine Doboj Jug uz...

Javni parking u Tešnju dobio punjač za električne automobile

U rad je pušten punjač za električne automobile na...

Drugi u BiH: Ko je vozač iz Maglaja koji ima dug od 88.117 KM na ime neplaćenih kazni

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH...

Tešanj: Zbog Kraljevog brda pljušte krivične prijave

Gola sječa 18 hektara visokokvalitetne šume zbog izgradnje odlagališta...