PPU ”Dječiji san” Tešanjka organizovao podjelu paketića najmlađim

/

Do kraja ove kalendarske godine ostala su još samo tri dana. Već tradicionalno se zna da je za najmlađe ovo najljepši dio godine, jer za njih označava vrijeme novogodišnjih paketića, Djeda Mraza, ali i zabava namijenjenih djeci.

Danas ni u privatnoj predškolskoj ustanovi , vrtiću i jaslicama ”Dječiji san” na Tešanjci nije nedostajalo dječjih osmjeha, jer se menadžment ove ustanove pobrinuo za to.

Uz prigodan program koji su najmlađi primpremili uz pomoć svojih odgajateljica upriličena je i svečana dodjela paketića.

Prema riječima Medise Plančić ove godine ova ustanova je uz pomoć svojih sponzora uspjela obezbjediti 250 paketića.

Ovu akciju su pomogle firme: TC Mepromex, As Jelah, ART, Piropromet, svadbena dekoracija Lipa, Bara, Proing, Elta, S agencija, Amela, Elvisa, Elit club, Samelay kao i MZ Tešanjka, te im je direktorica uputila iskrene riječi zahvale za ovu pomoć, te istakla da upućuje izraze zahvalnosti svima koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji ovog dana punog radosti za najmlađe.

Ono što smo primijetili da su sva prisutna djeca dobila novogodišnji paketić bez obzira da li su korisnici usluga ove ustanove.

”Mi smo pozvali druge da nam pomognu da ove godine napravimo pravi dan dječije radosti, da napravimo što više osmjeha i da napravimo što više radosti među djecom. Plan je također bio ako sve paketiće ne podjelimo danas, da ih odnesemo sutra u Dnevni centar za djecu i omladinu sa posebnim potrebama u Tešnju., tako da i njih razveselimo.” – pojašnjava Medisa Plančić.

Privatna predškolska ustanova-  jaslice i vrtić ”Dječiji san ” Tešanjka  egzistira već  četiri godine. Fotografije pogledajte na slijedećem linku.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

U Općoj bolnici Tešanj za vikend rođene 3 bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji da su na...

Tešanj: Snaga naroda u petak ima izbornu skupštinu

Inicijativni odbor SNAGE NARODA Tešanj aktivno je radio na...

Uhapšen muškarac iz Tešnja zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga

Kako stoji u saopćenju MUP-a ZDK, jučer je izvršen...