BUKVAREVIĆ: NEĆE BITI OBJAVLJIVANJA BORAČKOG REGISTRA NA NAČIN KAKO TO ŽELE DEMONSTRANTI!

/

Neće biti objavljivanja boračkog registra na način na koji to pojedine grupe demobiliziranih boraca traže, jer je to u suprotnosti sa važećim zakonima, i za to nemamo dopuštenje nadležne agencije, izjavio je federalni ministar za boračko invalidsku zaštitu Salko Bukvarević na konferenciji uza novinare u Tuzli.

Ni zahtjev za ukidanje boračkih organizacija, na načain na koji to traže bivši borci nije moguće ispuniti, kaže Bukvarević, jer to nije u nadležnosti nijednog nivoa vlasti.

Nijedna općina, nijedan kanton nisu prestali finansirati rad boračkih organizacija. Svi su donijeli odluke o budžetu za ovu godinu i svi su rasporedili ta sredstva. Dakle taj njihov zahtjev nema općtu podršku ni među boračkim organizacijama, ni među institucijama vlasti”, izjavio je Bukvarević.

Komentirajući posljednja zbivanja i proteste pred Federalnim parlamentom, Bukvarević je rekao kako je riječ o grupi boraca koja nema svoje predstavnike, niti najavljuje svoje skupove.

“Apsolutno ne ispoštuju nijednu od zakonskih procedura. Ono što mi iz Federalnog ministarstva za boračka pitanja možemo, za šta imamo nadležnost, je samo da ih pozovemo da se uključe legalne i legitimne boračke organizacije da putem svojih organizacija ostvaruju svoja prava, podnose inicijative. To je onon što im mi možemo sugerirati”, rekao je ministar Salko Bukvarević.

zosradio.ba/bhrt.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Institucije BiH samo prošle godine dale najmanje 2,8 miliona KM za nova auta, u Paralmentu BiH preferirali “arteone”…

Institucije Bosne i Hercegovine, dakle ministarstva, agencije, zavodi...samo u...

Direktor Federalnog zavoda za statistiku sastao se s Escobarom, razgovarali i o Popisu poljoprivrede

Direktor Federalnog zavoda za statistiku Emir Kremić održao je...

Pad proizvodnje struje: Iskopano manje uglja u odnosu na mart

U odnosu na isti mjesec prošle, proizvodnja električne energije...

Iznijeli su novi zahtjev: Hoće li penzionerima u FBiH biti isplaćeno po 100 i 200 KM?

Penzioneri u Federaciji BiH ne odustaju od borbe za...