Hasan Handžić novi predsjednik Kantonalnog vijeća Stranke za BiH

/

Razmatrajući pitanja funkcionisanja Kantonalnog vijeća, implementacije izbornih rezultata i drugih planskih zadataka i aktivnosti, Kantonalno vijeće Stranke za Bosnu i Hercegovinu Zenica, na nastavku 26. Sjednice održane dana 03.07.2019.g. jednoglasno je usvojilo set odluka i zaključaka.

Kantonalno vijeće Stranke za Bosnu i Hercegovinu Zenica je utvrdilo da je predsjednik Vijeća svjesno propustio i zapostavio poduzeti mjere u cilju revitalizacije rada Općinskih organizacija koje već dvije godine ne izvršavaju preuzete obaveze, da duži vremenski period djeluje vaninstitucionalno i nestatutarno, da vrši zloupotrebu službenog pečata, ne provodi i ne poštuje odluke općinskih, kantonalnih i centralnih organa Stranke, a što je posebno ispoljeno prilikom implementacije izbornih rezultata i realizacije sporazuma sa koalicionim partnerima, gdje je prilikom predlaganja kandidata za ministarske pozicije dostavio „svoje“ kandidate kako bi se zadovoljavali interesi uskog kruga „prijatelja“, ali i drugih političkih stranaka, a sve suprotno prijedlozima Kantonalnog vijeća. 

Stranka za Bosnu i Hercegovinu je zbog takvog rada ostala bez pozicije Ministra za boračka pitanja u Vladi ZDK, kao i drugih pozicija koje su bile predmet postignutog dogovora. Prihvatajući odgovornost za ovakav rad, predsjednik Kantonalnog vijeća je govorio o podnošenju ostavke.

Kako isto nije uradio, Kantonalno vijeće nije imalo drugog izbora, nego da izvrši (jednoglasno) smjenu predsjednika Kantonalnog vijeća Hašima Mujanovića.

Na istoj sjednici izvršen je izbor (jednoglasan) novog predsjednika Kantonalnog vijeća Hasana Handžića..

zosradio.ba/strankazabih

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Iznenada nas je napustio mladi profesor Samir ef. Muminović

Šok i nevjerica na društvenim mrežama zbog iznenadne smrti...

Informacija o pokrenutom postupku javne nabavke za asfaltiranje puteva na području mjesnih zajednica u Zavidovićima

Grad Zavidovići objavio je postupak javne nabavke za asfaltiranje...

Saopštenje za javnost vezano za nabavku mjesečnih karti učenicima srednjih škola

Shodno prošlosedmičnim protestima roditelja i učenika zavidovićkih srednjih škola,...