Apoteka Delfarm Jelah: Saopćenje za javnost o prodaji maski

/

Apoteka ”Delfarm” Jelah je u našu redakciju uputila saopćenje koje u cijelosti prenosimo.

”Poštovani pacijenti

danas smo imali nadzor tržišne inspekcije, koja je došla po prijavi nekog od pacijenata (njemu na savjest) u cilju kontrole odluke vlade FBiH da se cijene dezinfekcionih sredstava i sanitetskog materijala od 5.3.2020 godine ne mogu mijenjati.

Vjerujem da ne znate, a te koji su nas prijavili nije ni briga, ali došlo je do rapidnog poskupljenja svih tih proizvoda, čak i do 500%. Maske koje su se ranije prodavale za 0.30 KM (a nabavna cijena im je bila 0.20 KM) su uvožene iz Kine. Te maske mi već odavno ne možemo dobiti. Jedino što smo uspijevali jeste da nabavimo određene količine maski od domaćih kompanija koje su se počele baviti šivanjem istih, ali nabavna cijena tih maski je 1.10 KM sa PDV, tako da kada ih mi prodajemo po 1.30 KM vjerujte ne zarađujemo ništa više nego ranije.

Naš cilj je bio da u ovih haotičnim vremenima obezbjedimo što veći broj maski i ostalog materijala, da bi smanjili rizik od zaraze kod što većeg broja pacijenata i to smo činili čiste savjesti.

Obzirom da mi ne želimo kršiti niti zakon niti odluke vlade, prodaja ovih artikala u našim apotekama će biti obustavljena do promjene odluke vlade ili do snižavanja cijena, jer nema nikakve logike da nešto nabavimo po 1.10 KM, a da to i dalje prodajemo po cijeni od 0.30 KM.

Dragi naši vjerni pacijenti

razmislite o tome da svaki dan se susretnemo sa 200 ili 300 potencijalno oboljelih. Rizikujemo svoje zdravlje da bismo Vama pomogli i mi ćemo to nastaviti raditi i dalje.

Ovo sve pišemo jer znamo da će sada krenuti optužbe da koristimo situaciju da bi se obogatili, a svako od nas bi radije bio u izolaciji kod kuće mjesec dana, sa svojom djecom, ne rizikujući ništa.

Za sve Vas smo i dalje tu
ALI MASKE, DEZINFEKCIONA SREDSTVA I OSTALO ĆETE MORATI POTRAŽITI NA DRUGOM MJESTU.

VAŠA APOTEKA DELFARM

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Iznenada nas je napustio mladi profesor Samir ef. Muminović

Šok i nevjerica na društvenim mrežama zbog iznenadne smrti...

Informacija o pokrenutom postupku javne nabavke za asfaltiranje puteva na području mjesnih zajednica u Zavidovićima

Grad Zavidovići objavio je postupak javne nabavke za asfaltiranje...

Saopštenje za javnost vezano za nabavku mjesečnih karti učenicima srednjih škola

Shodno prošlosedmičnim protestima roditelja i učenika zavidovićkih srednjih škola,...