Euro – Metali d.o.o. Doboj Jug okončali 2021. godinu sa rekordnih 84 miliona KM prihoda

Datum:

Kompanija Euro – Metali d.o.o. Doboj Jug, kćerka kompanije Hifa – Oil, te lider na tržištu metala u 2021. godini realizirala je rekordan prihod od 84 miliona KM, što predstavlja rast prometa od 77% u odnosu na rezultate iz 2020. godine.

Rast prometa rezultat je najvećim dijelom rasta prosječne prodajne cijene čelika u odnosu na prethodnu godinu, ali je ostvaren i značajan rast prodaje u količinskom smislu. Protekla godina je nosila mnoga poslovna iskušenja sa sobom. Povrh poteškoća s kojima se  kompanija susrela kao što su rast cijena, nestašica materijala, kašnjenja u isporuci roba,
te brojnih oscilacija na globalnom tržištu, ali i izazovima u poslovanju izazvanih pandemijom COVID-19, Euro – Metali su povećali broj zaposlenih za 15%, nastavili investicijski ciklus ulaganja u tehnički odjel (Steel service centar), te registrovali kćerke kompanije u susjednim državama sa značajnim skladišnim kapacitetima, a sve u cilju obezbjeđenja adekvatne isporuke roba i najzahtjevnijim kupcima na tržištu.

Pripreme za ulazak na tržište Hrvatske i Crne Gore

Kompanija Euro – Metali d.o.o. Doboj Jug u 2022. godini svoje poslovanje širi na susjedne Hrvatsku i Crnu Goru. Prisustvo kompanije svojim skladišnim, logističkim i kadrovskim kapacitetima na tri tržišta regije daje dodatnu snagu u mogućnosti snabdijevanja najzahtjevnijih kupaca, brzinu isporuke kao i dodatnu konkurentsku prednost. „Euro – Metali Zagreb“, i „Euro – Metali Crna Gora“ nudit će asortiman cijevi, limova, punih
čelika, nosača, profila i specijalniih čelika kao standardnog asortimana unutar kompanije.

“Ulazak na tržište Hrvatske i Crne Gore sa vlastitim lagerom je novi iskorak u poslovanju, a u skladu sa našom vizijom regionalnog širenja. Ovo je definitivno najveći i najsnabdjeveniji lager čelika na tržištu Crne Gore, dok od kompanije Euro Metali u Hrvatskoj, koja također raspolaže velikim skladišnim kapacitetima, očekujemo izvrsne rezultate.” – kazao je Jasmin Subašić direktor kompanije Euro – Metali d.o.o. Doboj Jug.

Euro – Metali – više od metala.

Autor: ZOS radio

Povezani postovi
Related

BBI banka i UP “Biznis centar” Jelah-Tešanj potpisali memorandum o saradnji

Drugog dana održavanja 16. po redu Međunarodnog sajma privrede...

Održana manifestacija dodjele priznanja „100 najvećih u BiH i regionu“: Noć najboljih među najboljima

Crvenim tepihom dvorane Katarina međugorskog etno sela Herceg sinoć...

Kompanija Saračević Tešanj uz otvaranje novog pogona proslavila 20 godina rada

Danas je svečanim otvaranjem novog proizvodnog pogona kompanija Saračević...

Da li će i hrana pojeftiniti nakon pada cijena goriva?

Svi koji su očekivali da će roba široke potrošnje...