Budžet FBiH u predloženom dnevnom redu sjednice Doma naroda

/

Predsjedavajući Tomislav Martinović sazvao je za danas sjednicu Doma naroda Federalnog parlamenta u čijem je najavljenom dnevnom redu Prijedlog budžeta FBiH za 2022. godinu.

Budžet može biti operativan ako ga odobri većina delegata budući da je u dvodomnom Federalnom parlamentu dobio i podršku većine članova Predstavničkog doma 28. marta.

Danas kada je zakazana sjednica Doma naroda ujedno je posljednji rok važenja Odluke o privremenom finansiranju FBiH.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić, u obrazloženju članovima Predstavničkog doma prije tri dana, kazao je da planirani budžet za 2022. sadrži sve potrebne elemente, neophodne za daljnju stabilizaciju ekonomije, zaštitu ranjivih kategorija te stvaranje pretpostavki za ubrzani budući razvoj.

– Zadatak svake vlasti je da nađe najbolju moguću ravnotežu između onoga što je potrebno, ali i onoga što je moguće, odgovorno i dugoročno održivo. Uvjeren sam da smo ovim budžetom uspjeli da nađemo takvu ravnotežu – premijerove su riječi.

Budžet za 2022. je predložila aktuelna Federalna vlada u ukupnom iznosu od 5,6 milijardi KM, najvećem otkako postoji Federacija BiH.

Slično kao i zakoni, ovaj najvažniji finansijski akt Federacije BiH ne može stupiti na snagu dok ga ne odobre oba parlamentarna doma u istom tekstu, piše Avaz

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Maturantima srednje škole dijele po 200 KM

Nastavljajući aktivnosti, koje su sklopu seta mjera podrške mladim...

Inspektori Porezne uprave FBiH zapečatili tri objekta u TK

Inspektori Porezne uprave FBiH - Kantonalnog poreznog ureda Tuzla...

Sprječavanja izborne krađe: Tešanj među općinama u kojima će biti uvedeni skeneri

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine usvojila je...

Meteorolozi i danas najavljuju pljuskove

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno vedro. Po...