U Tešnju sutra besplatno mjerenje krvnog pritiska i nivoa glukoze u krvi

/

Povodom 7. aprila Svjetskog dana zdravlja ispred Doma kulture u Tešnju u periodu od 10:00 do 11:30 sati biće organizovano besplatno mjerenje krvnog pritiska i nivoa glukoze u krvi. Pokrovitelji navedene aktivnosti su Općina Tešanj, JZU Dom zdravlja Tešanj, Opća bolnica Tešanj i apoteka Tefarm.

Podsjećamo, Svjetski dan zdravlja se proslavlja 7. aprila svake godine kako bi se obilježilo osnivanje Svjetske zdravstvene organizacije.

Svake godine Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) posebnu pažnju posveti određenoj temi ili problemu, a ove godine će se pokrenuti velika kampanja o univerzalnoj zdravstvenoj pokrivenosti.

Svjetska zdravstvena organizacija Svjetski dan zdravlja 7. april 2022. godine posvetila je pitanju trenutačnog stanja naše planete i utjecaju nepovoljnih faktora okoliša na zdravlje ljudi sa sloganom „Naša planeta, naše zdravlje“. Kontinuirano na globalnom i lokalnom nivou bilježimo porast oboljenja kao što su karcinomi, astma, srčana oboljenja. Svjetska zdravstvena organizacija procjenjuje da više od 13 miliona smrtnih ishoda na godišnjem nivou u svijetu imaju uzroke koji se mogu povezati sa nebrigom o našem okolišu.

Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja usmjerena je na čisti zrak, vodu i hranu dostupnu svima, na ekonomije koje trebaju biti usmjerene na blagostanje ljudi, te gradove i zajednice koje trebaju ljudima omogućiti kontrolu nad vlastitim zdravljem, zdravljem sredine u kojoj žive i zdravljem naše planete.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Javni poziv: Podsticaji samozapošljavanja za pripadnike branilačke populacije ZDK za 2024. godinu

Javni poziv za dodjelu podsticaja samozapošljavanja pripadnika branilačke populacije...

Javni poziv: Podsticaji zapošljavanja pripadnika branilačke populacije ZDK u pravnim licima za 2024. godinu

Javni poziv za dodjelu podsticaja zapošljavanja pripadnika branilačke populacije Zeničko-dobojskog...

Doboj Jug: Obavještenje o dodjeli novčanih sredstava: za pomoć u stambenom zbrinjavanju branilaca i njihovih porodica

Obavještavaju se branioci i članovi njihovih porodica koji imaju...

JU OŠ „Rešad Kadić“ Tešanj raspisuje ponovni javni konkurs za upis polaznika

Na osnovu člana 24. Zakona o obrazovanju odraslih („Službene...