Zavidovići: Rekonstrukcija dijela ulica „Omladinska“ i „Podubravlje“

/

Dolaskom povoljnijih vremenskih uslova Izvođači radova započeli su i realizaciju ugovorenih radova na sanaciji i izgradnji saobraćajnica u urbanoj zoni Zavidovića. Tako su, tokom ove sedmice završeni radovi na obnovi dijela ulice „Podubravlje“ i ulice „Omladinska“.  

U ulici „Podubravlje“ sanirana je dionica ceste na potezu: nastavak novog asfalta – prema gradu u dužini od 130 m, širine 4 m, uz uređenje asfaltnog rigola širine 50 cm i bankina širine 50 cm uz prethodno uklanjanje dotrajalog sloja asfalta, zamjenu tla lošije nosivosti, ugradnju drenaže uz postavljanje drenažne cijevi na betonsku tajaču i zasipanjem filterskim drenažnim materijalom. Na saniranoj dionici lokalne ceste postavljeni su ivičnjaci u dužini od 130 m uz instalaciju uličnih slivnika, odvod oborinske kanalizacije, izgradnju revizionog okna i izlazne građevine. Radovi su izvedeni u svemu prema uslovima iz tenderske dokumentacije i u skladu sa potpisanim ugovorom. Vrijednost ugovorenih i okončanih radova u ulici „Podubravlje“ iznosi 29.248,83 KM. Sredstva su obezbijeđena iz Budžeta Grada Zavidovići a bitno je istaknuti da su i mještani pomenute ulice finansijski podržali nastavak izgradnje pomenute ulice.

U ulici „Omladinska“ rekonstruisana je saobraćajnica dužine 100 m i širine 2,8 m uz uređenje bankina. Iz općinskog Budžeta za ovu namjenu izdvojeno je 10.986,38 KM.

Nakon provedenih odvojenih postupaka javnih nabavki za realizaciju navedenih ugovora odabrano je preduzeće „Porobić“ d.o.o. Zavidovići.

Gradonačelnik Dr. sci. Hašim Mujanović izvršio je obilazak završenih radova te je naglasio da je zadovoljan urađenim. Ovim je potvrđeno opredjeljenje Grada Zavidovići za jednak odnos prema potrebama svih građana Zavidovića. Gradonačelnik tom prilikom zahvalio je građanima na razumijevanu prilikom izvođenja radova te je naglasio da se projekti realizuju u skladu sa Planom kapitalnih investicija Grada Zavidovići. Plan sadrži sve projekte delegirane od strane mjesnih zajednica ili građana.

Gradonačelnik moli građane da budu strpljivi pri poštivanju redoslijeda realizacije projekata iz Plana kapitalnih investicija.

Grad Zavidovići nastoji adekvatno odgovoriti na potrebe građana Grada Zavidovića u skladu s raspoloživim finansijskim sredstvima.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Mješovita srednja škola Tešanj prva na Kantonalnom takmičenju iz informatike

Učenici MSŠ iz Tešnja učestovali su na Kantonalnom takmičenju...

Firma H&HMT Tešanj prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji projekta Mješovite srednje škole Tešanj " Jedan...

Historijski uspjeh dječaka iz NK TOŠK-a na Međunarodnom turniru Čin Čin

Protekla tri dana selekcija 2016, Omladinskog pogona NK TOŠK...

Firma Salkić Tešanj prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji projekta Mješovite srednje škole Tešanj "Jedan privrednik,...