Zavidovići: Rekonstrukcija dijela ulica „Omladinska“ i „Podubravlje“

Datum:

Dolaskom povoljnijih vremenskih uslova Izvođači radova započeli su i realizaciju ugovorenih radova na sanaciji i izgradnji saobraćajnica u urbanoj zoni Zavidovića. Tako su, tokom ove sedmice završeni radovi na obnovi dijela ulice „Podubravlje“ i ulice „Omladinska“.  

U ulici „Podubravlje“ sanirana je dionica ceste na potezu: nastavak novog asfalta – prema gradu u dužini od 130 m, širine 4 m, uz uređenje asfaltnog rigola širine 50 cm i bankina širine 50 cm uz prethodno uklanjanje dotrajalog sloja asfalta, zamjenu tla lošije nosivosti, ugradnju drenaže uz postavljanje drenažne cijevi na betonsku tajaču i zasipanjem filterskim drenažnim materijalom. Na saniranoj dionici lokalne ceste postavljeni su ivičnjaci u dužini od 130 m uz instalaciju uličnih slivnika, odvod oborinske kanalizacije, izgradnju revizionog okna i izlazne građevine. Radovi su izvedeni u svemu prema uslovima iz tenderske dokumentacije i u skladu sa potpisanim ugovorom. Vrijednost ugovorenih i okončanih radova u ulici „Podubravlje“ iznosi 29.248,83 KM. Sredstva su obezbijeđena iz Budžeta Grada Zavidovići a bitno je istaknuti da su i mještani pomenute ulice finansijski podržali nastavak izgradnje pomenute ulice.

U ulici „Omladinska“ rekonstruisana je saobraćajnica dužine 100 m i širine 2,8 m uz uređenje bankina. Iz općinskog Budžeta za ovu namjenu izdvojeno je 10.986,38 KM.

Nakon provedenih odvojenih postupaka javnih nabavki za realizaciju navedenih ugovora odabrano je preduzeće „Porobić“ d.o.o. Zavidovići.

Gradonačelnik Dr. sci. Hašim Mujanović izvršio je obilazak završenih radova te je naglasio da je zadovoljan urađenim. Ovim je potvrđeno opredjeljenje Grada Zavidovići za jednak odnos prema potrebama svih građana Zavidovića. Gradonačelnik tom prilikom zahvalio je građanima na razumijevanu prilikom izvođenja radova te je naglasio da se projekti realizuju u skladu sa Planom kapitalnih investicija Grada Zavidovići. Plan sadrži sve projekte delegirane od strane mjesnih zajednica ili građana.

Gradonačelnik moli građane da budu strpljivi pri poštivanju redoslijeda realizacije projekata iz Plana kapitalnih investicija.

Grad Zavidovići nastoji adekvatno odgovoriti na potrebe građana Grada Zavidovića u skladu s raspoloživim finansijskim sredstvima.

Povezani postovi
Related

U ponedjeljak online nastava za polaznike onih škola u kojima će biti održani Opći izbori 2022

Opći izbori 2022 u Bosni i Hercegovini će biti...

Općina Doboj Jug potpisala sporazum za realizaciju projekta u okviru izgradnje Islamskog centra u Zenici

Općinski načelnik Mirnes Tukić i muftija zenički hfz. prof....

Mujo Fejzić, sekretar Crvenog križa Tešanj: Krv mora čekati pacijenta

Darivanje je nešto čemu se učimo od malena, a...

Tešanj: U posljednja 24 sata tri saobraćajne nesreće, pet osoba s težim povredama

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji da su se...