U TOŠK-u ogorčeni na suđenje u Gabeli: Pogledajte nevjerovatan penal za GOŠK

/

U derbi susretu 22. kola Prve lige Federacije BiH nogometaši GOŠK-a pobijedili su TOŠK rezultatom 2:0 i preuzeli su vrh tabele. Ipak, gosti su imali velike pritužbe na suđenje, a na društvenim mrežama sada se pojavio snimak spornih odluka glavnog arbitra Stipe Kovačevića iz Tomislavgrada.

Kako se može vidjeti iz proloženog, gosti su imali primjedbe na nekoliko nedosuđenih prekršaja i “sjeckanje” igre glavnog sudije, kao i dosuđene sporne ofsajd pozicije.

Kulminacija je bio dosuđeni penal desetak minuta prije kraja, koji je u najmanju ruku nevjerovatan. Kontakta između defanzivca TOŠK-a i igrača GOŠK-a evidentno nije bilo, ali Kovačević je pokazao na bijelu tačku.

U svakom slučaju, bit će zanimljivo vidjeti kakvu će ocjenu dobiti arbitar za svoje suđenje, u meču koji bi se mogao ispostaviti kao ključni za ulazak u Premijer ligu.Na tabeli su vodeći GOŠK i Igman sa po 46 bodova, dok je TOŠK trećeplasirani sa dva boda manje, prenosi Klix.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Odličan uspjeh Karate kluba Tešanj na memorijalnom karate turniru “Ahmed Pezer” u Vitezu

Takmičari iz Karate kluba Tešanj postigli su impresivan uspjeh...

GALEB OPEN: BiH najbolja ekipno, bronza za Nihadu Hodžić iz Tešnja

Juniorski nacionalni tim Bosne i Hercegovine, u konkurenciji 190...

Nogometni savez BiH odlučio: Od sljedeće godine velike promjene u bh. fudbalu!

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine donio je odluku o...

Đoković gradi kuću u BiH

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković nedavno je svom...