Važno obavještenje PU Tešanj povodom nadolazećih praznika!

Datum:

Danas je u našu redakciju pristiglo važno obavještenje PU Tešanj povodom nadolazećih praznika koje prenosimo u cjelosti:

„Obavještavamo Vas da dolaskom Prvomajskih praznika , kao i Bajramskih blagdana, koji se preklapaju, najavljeno je okupljanje većeg broja građana na određenim prostorima na području općine Tešanj. Na platou Rastoke u Jelahu, najavljeno je održavanje proslave 2. Maja, na kojoj se očekuje prisustvo velikog broja građana /preko 10.000/ kao i okupljanja manjih ili većih grupa građana, na uređenim i neuređenim izletištima kao i prostorima obala rijeke Usore i Bosne, na području općine Tešanj.

Zbog očekivanih većih okupljanja građana, na manjem prostoru i ranijh iskustava povodom sličnih većih okupljanja građana, skrećemo pažnju građanima da povedu računa o ličnim stvarima/torbicama, novčanicima, satovima, nakitu i drugim vrijednim stvarima prilikom boravka na navedenim prostorima, na kojima boravi veći broj građana, jer je u ranijem periodu evidentirano veći broj krađa /džepo-krađa/, novčanika, torbica i slično.

Skrećemo pažnju da građani preduzmu mjere i na obezbjeđenu drugih vrijednih stvari zaključavanjem vrata, zatvaranjem prozora i slično, kao što su putnička motorna vozila, kuće, stanovi, pomoćni objekti, vikendice, poslovni prostori, proizvodni i skladišni prostori, a sve s ciljem da se onemoguće izvršioci krivičnik djela u otuđenju materijalnih dobara građana.

U slučaju uočavanja i nepoznatih lica, u blizini vozila ili objekata, kao i sva druga bezbjedonosno interesantna saznanja, prijaviti policiji, pozivom na telefonski broj 122 ili najbližoj policijskoj partoli.“

Povezani postovi
Related

Crveni križ Tešanj: Obavijest za stanovnike koji nisu u mogućnosti nabaviti pempas pelene za odrsale

Crveni križ općine Tešanj obavještava stanovnike koji imaju potrebu...

Zavidovići: Obavještenje o pokrenutim postupcima javnih nabavki u procijenjenoj vrijednosti od 227.542,42 KM

Obavještavaju se stanovnici grada Zavidovići da su toku slijedeći...

Zavidovići: Obavijest o realizaciji Drugog kruga mjere “Služba u saradnji sa poslodavcima 2022”

Obavještavaju se poslodavci da se mogu 26.09.2022. godine prijaviti...

Zavidovići: Javni poziv nezaposlenim osobama za pohađanje obuka po programima osposobljavanja

Razvojna agencija Žepče, u ime Lokalnog partnerstva za zapošljavanje...