Važno obavještenje PU Tešanj povodom nadolazećih praznika!

/

Danas je u našu redakciju pristiglo važno obavještenje PU Tešanj povodom nadolazećih praznika koje prenosimo u cjelosti:

„Obavještavamo Vas da dolaskom Prvomajskih praznika , kao i Bajramskih blagdana, koji se preklapaju, najavljeno je okupljanje većeg broja građana na određenim prostorima na području općine Tešanj. Na platou Rastoke u Jelahu, najavljeno je održavanje proslave 2. Maja, na kojoj se očekuje prisustvo velikog broja građana /preko 10.000/ kao i okupljanja manjih ili većih grupa građana, na uređenim i neuređenim izletištima kao i prostorima obala rijeke Usore i Bosne, na području općine Tešanj.

Zbog očekivanih većih okupljanja građana, na manjem prostoru i ranijh iskustava povodom sličnih većih okupljanja građana, skrećemo pažnju građanima da povedu računa o ličnim stvarima/torbicama, novčanicima, satovima, nakitu i drugim vrijednim stvarima prilikom boravka na navedenim prostorima, na kojima boravi veći broj građana, jer je u ranijem periodu evidentirano veći broj krađa /džepo-krađa/, novčanika, torbica i slično.

Skrećemo pažnju da građani preduzmu mjere i na obezbjeđenu drugih vrijednih stvari zaključavanjem vrata, zatvaranjem prozora i slično, kao što su putnička motorna vozila, kuće, stanovi, pomoćni objekti, vikendice, poslovni prostori, proizvodni i skladišni prostori, a sve s ciljem da se onemoguće izvršioci krivičnik djela u otuđenju materijalnih dobara građana.

U slučaju uočavanja i nepoznatih lica, u blizini vozila ili objekata, kao i sva druga bezbjedonosno interesantna saznanja, prijaviti policiji, pozivom na telefonski broj 122 ili najbližoj policijskoj partoli.“

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Javni poziv: Podsticaji samozapošljavanja za pripadnike branilačke populacije ZDK za 2024. godinu

Javni poziv za dodjelu podsticaja samozapošljavanja pripadnika branilačke populacije...

Javni poziv: Podsticaji zapošljavanja pripadnika branilačke populacije ZDK u pravnim licima za 2024. godinu

Javni poziv za dodjelu podsticaja zapošljavanja pripadnika branilačke populacije Zeničko-dobojskog...

Doboj Jug: Obavještenje o dodjeli novčanih sredstava: za pomoć u stambenom zbrinjavanju branilaca i njihovih porodica

Obavještavaju se branioci i članovi njihovih porodica koji imaju...

JU OŠ „Rešad Kadić“ Tešanj raspisuje ponovni javni konkurs za upis polaznika

Na osnovu člana 24. Zakona o obrazovanju odraslih („Službene...