Općina Doboj Jug odabrana za sudjelovanje u programu Savjeta Evrope

/

U okviru projekta „Inoviranje demokratskog učešća na lokalnom nivou u BiH“ koji provodi Kongres lokalnih i regionalnih vlasti u sklopu Akcionog plana Savjeta Evrope za BiH za period 2022. do 2025. Općina Doboj Jug je odabrana da bude u programu Savjeta Evrope koji ima za cilj jačanje kapaciteta lokalnih samouprava putem Platforme za razmjenu među opštinama i gradovima u Bosni i Hercegovini.

Kroz ovaj program loklanim vlastima će, kroz nekoliko radionica, biti predložene aktivnosti razvoja kapaciteta s ciljem jačanja kvalitete lokalne demokratije i podsticanja otvorene vlasti i javne etike, kolaborativnog upravljanja i saradnje sa građanima i civilnim društvom.

Projekat ima za cilj doprinijeti postizanju ciljeva održivog razvoja: 10 (Smanjenje nejednakosti), 11 (Održivi gradovi i zajednice), 16 (Mir, pravda i jake institucije) i 17 (Partnerstvo za ciljeve) koje su uspostavile Ujedinjene nacije u svojoj Agendi za održivi razvoj 2030, saopćeno je iz Općine Doboj Jug.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Mješovita srednja škola Tešanj prva na Kantonalnom takmičenju iz informatike

Učenici MSŠ iz Tešnja učestovali su na Kantonalnom takmičenju...

Firma H&HMT Tešanj prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji projekta Mješovite srednje škole Tešanj " Jedan...

Historijski uspjeh dječaka iz NK TOŠK-a na Međunarodnom turniru Čin Čin

Protekla tri dana selekcija 2016, Omladinskog pogona NK TOŠK...

Firma Salkić Tešanj prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji projekta Mješovite srednje škole Tešanj "Jedan privrednik,...