U Zenici vozač Porschea optužen za prijetnje policajcu: Samo da se zarati, da ovaj Dodik započne, pa da ja počnem zavoditi red

/

Protiv Gorana Alagića (40) Općinski sud u Zenici potvrdio je optužnicu koja ga tereti da je, nakon što ga je, dok je vozio Porsche, zaustavila policijska patrola, prijetio jednom od policajaca, rekavši mu, između ostalog, da ima želju da se s njim pobije, te da “ne bi ostao na nogama ni dvije sekunde”.

Sve se to, kako se navodi u optužnici, dogodilo 19. decembra prošle godine, 25 minuta nakon ponoći, kada su policajci B. M. i A. H. zaustavili Alagića, te posumnjali da je pijan i od njega zatražili vozačku i saobraćajnu dozvolu.

“Na to je on drsko odgovorio, obraćajući se B. M: ‘Opet ti, jesi l’ se to ti meni natovario’, a potom mu je rekao: ‘Bože, samo da se zarati, da ovaj Dodik započne, pa da ja počnem zavoditi red u Zenici’, te negodovao, ističući da neće da ga alko-testira B. M., obraćajući mu se: ‘Od danas mi je ovaj otvoreni neprijatelj'”, stoji u optužnici.

Alko-testiranje je preuzeo policajac A. H. i, kako se navodi, Alagiću je utvrđen 1,21 promil, a optuženi je nastavio s prijetnjama B. M.

“Rekao mu je: ‘Koji ti je ovo put dosad, četvrti? Samo da se hoće zaratiti, ti si mi od danas otvoreni neprijatelj, zapiši to sebi, imam želju da se pobijem s tobom, ja ti garantujem da ne bi ostao na nogama ni dvije sekunde’, nakon čega ga je B. M. upozorio na ponašanje, na što mu je on odgovorio: ‘Kad skineš uniformu, hajde na Smetove da se mi potučemo, nećeš ni minutu ostati na nogama'”, navedeno je u optužnici, a potvrđeno je Nezavisnim novinama.

Kako se dodaje, policajci su mu tada saopćili da je isključen iz saobraćaja i pozvali ga da potpiše prekršajni nalog, što je on odbio.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Ministar Čajić posjetio načelnika Jusića i poljoprivredne proizvođače u općini Breza

Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona Jasmin...

Nasilna smrt I.A. u prostorijama Policijske uprave: Sprovedena obdukcija, uhapšena jedna osoba

Dana 17.06.2024. godine u prosekturi Kantonalne bolnice Zenica po...

MUP ZDK: Pretresi automobila i zapljene droga u Visokom, Tešnju, Doboju Jug i Žepču!

MUP ZDK izveo je opsežnu akciju usmjerenu protiv nezakonite...

Osiguran novac za izradu projekta nove zgrade Kantonalne bolnice Zenica

Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je prvi rebalans budžeta tog...