Legendarni komandant Ahmet Sejdić postao član Naroda i Pravde

/

Legendarni komandat Prve slavne višegradske brigade Armije RBiH Ahmet Sejdić danas je objavio da postaje član Naroda i Pravde.

Na press konferenciji Sejdić je pročitao svoju biografiju te objasnio zašto je izabrao NiP. On je istakao da je bio član SDA ali da je s njima razišao jer se nisu poklapale vizije.

Posebno je istakao podršku Elmedina Konakovića kada je protiv njega podignuta optužnica za navodni ratni zločin.

– Dobio sam podršku od strukture u kojoj je sad, ali i dok je bio u strukturi SDA. Konaković je pozvao prvi press i rekao da će se zalagati za istinu i podršku svima nama koji su bili optuženi za navodne ratne zločine. To je nešto što me se dojmilo. I čestitke nakon pravosnažne presude nisam dobio od onih kojima sam dao više od SDA. Razlika je golema. Niko me nije ni nazvao. Koga sam branio? Državu. Ko je predstavlja? Oni koji su na vlasti – rekao je Sejdić.

On je naveo da je prepoznao patriotski pristup u Narodu i Pravdi.

Sejdić je dalje kazao da kao injžiner šumarstva i direktor BH Šuma može dati doprinos upravo u dijelu šumarstva kao i na jačanju i unapređenju boračkih prava, prenosi avaz.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Hoće li Trojka sa strankom „Naprijed“ u Tešnju predstaviti zajedničkog kandidata za Načelnika?

Pripreme za lokalne izbore, zakazane za oktobar 2024. godine,...

Muhamed Avdić bi trebao biti zajednički kandidat za načelnika Srebrenice SDP-a, NiP-a i Naprijed

Muhamed Avdić bi trebao biti zajednički kandidat za načelnika...

Demant Stranke za BiH ZDK

U našu redakciju je pristigao demant na tekst koji...

Omer Škaljo preuzeo Stranku za BiH u ZDK

Penzioner Omer Škaljo, aktuelni direktor Zavoda zdravstvenog kantona (ZZO)...