Đoković došao do velikog jubileja, stigla neočekivana čestitka

/

Novak Đoković sinoć je savladao Kaspera Ruda (Casper Ruud) sa 2:0, po setovima 6:4 i 6:3, i tako izborio finale Mastersa u Rimu. Osim plasmana u finale, Đoković je sinoć ostvario veliki jubilej, jer mu je trijumf protiv Ruda bio 1.000 u karijeri.

Zanimljivo, među prvima koji su čestitali Đokoviću na podvigu bili su iz Australijen opena, prvog Grend slema sezone na kojem teniser iz Srbije nije nastupio jer nije bio vakcinisan. Đoković je proživio agoniju u Melburnu, da bi na kraju bio deportovan.

Prvi igrač svijeta se zahvalio emotikonima, a danas će od 16 sati protiv Stefanosa Cicipasa (Tsitsipas) pokušati doći do trofeja. Inače, Đoković je postao peti teniser koji je uspio doći do 1.000 pobjeda na ATP turu.

Prije njega, to je pošlo za rukom Džimiju Konorsu (Jimmy Connors, 1.274), Ivan Lendl (1.068), Rodžer Federer (Roger, 1.251) i Rafael Nadal (1.051), piše Sportavaz

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Odličan uspjeh Karate kluba Tešanj na memorijalnom karate turniru “Ahmed Pezer” u Vitezu

Takmičari iz Karate kluba Tešanj postigli su impresivan uspjeh...

GALEB OPEN: BiH najbolja ekipno, bronza za Nihadu Hodžić iz Tešnja

Juniorski nacionalni tim Bosne i Hercegovine, u konkurenciji 190...

Nogometni savez BiH odlučio: Od sljedeće godine velike promjene u bh. fudbalu!

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine donio je odluku o...

Đoković gradi kuću u BiH

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković nedavno je svom...